WTA
Η Sabalenka έβαλε "φρένο" στη Σάκκαρη και πέρασε στον τελικό (vids)

 
Η Sabalenka έβαλε "φρένο" στη Σάκκαρη και πέρασε στον τελικό (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 - 2:03

Αυτή τη φορά η Μαρία Σάκκαρη δεν βρήκε τον τρόπο να "γυρίσει" ακόμα ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι στην τρομερή Aryna Sabalenka, που πήρε δίκαια την πρόκριση για τον τελικό του Indian Wells.

H Aryna Sabalenka ήταν και σήμερα ισοπεδωτική, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στη Μαρία Σάκκαρη και πήρε τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Indian Wells με 6-2, 6-3, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της στον τελικό της διοργάνωσης της Καλιφόρνιας.

Μόλις 83 λεπτά χρειάστηκε η πρωταθλήτρια του Australian Open, για να "σφραγίσει" αυτή τη νίκη, σε ένα ματς που παρότι υπέστη 2 break, κατόρθωσε να "σπάσει" 5 φορές το σερβίς της Σάκκαρη, ούσα πάρα πολύ επιθετική και στις επιστροφές της, όπως άλλωστε συνηθίζει.

Από το ξεκίνημα ήταν πολύ δυνατή η 24χρονη Λευκορωσίδα, που έκανε πρώτη το break για να προηγηθεί με 3-1. Η Σάκκαρη απάντησε προσωρινά και μείωσε σε 3-2, όμως η Sabalenka έκανε και νέο break, σε ένα game που η Σάκκαρη ήταν πάνω με 40-15.

Δεν έκλεισε το game για το 3-3 η Σάκκαρη και το πλήρωσε, με την Sabalenka να "ξεφεύγει" ξανά με break για το 4-2. Κράτησε και το σερβίς της αυτή τη φορά η Λευκορωσίδα, που με το 5-2 μετέφερε όλη την πίεση στη Σάκκαρη, που έκανε λάθη στο επόμενο game και έχασε ξανά το σερβίς της.

Συνέχισε πολύ δυνατά η Sabalenka, που άνοιξε με break το 2ο σετ και έφτασε τα 5 διαδοχικά κερδισμένα games, για να κάνει το 6-2, 2-0. Η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών κατάφερε να περάσει στην αντεπίθεση και να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως έχασε μια χρυσή ευκαιρία για να επιστρέψει για τα καλά στο ματς, ένα break point που θα της έδινε το προβάδισμα στο 2ο σετ.

Η Sabalenka κατάφερε να αρνηθεί το break και τελικά να κερδίσει αυτό το game που την έβαλε μπροστά με 3-2 και άλλαξε εκ νέου τις ισορροπίες, αφού στο επόμενο game η Λευκορωσίδα πήρε και το break, με αποτέλεσμα να φτάσει να προηγείται με 5-2.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξαν άλλα περιθώρια αντίδρασης για τη Σάκκαρη, που δεν βρήκε κάποια νέα ευκαιρία για να μείνει στο παιχνίδι και η Sabalenka σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 και την πρόκριση στον τελικό.

Θα είναι ο 1ος τελικός για την Sabalenka στο Indian Wells και ο 5ος συνολικά σε ένα 1000άρι, όπου δεν έχει χάσει κανέναν στο παρελθόν (4-0)!

Αύριο, η Λευκορωσίδα θα διεκδικήσει έναν ακόμα μεγάλο τίτλο για το 2023, μετά το Australian Open, αντιμετωπίζοντας στον τελικό μια εκ των Iga Swiatek και Elena Rybakina.

Η Σάκκαρη μπορεί να μην κατάφερε να παλέψει το σημερινό παιχνίδι, όμως είχε μια πολύ αξιόλογη πορεία στο Indian Wells, όπου δεν έπαιξε το καλύτερό της τένις, έδειξε όμως στόφα μεγάλης πρωταθλήτριας και κέρδισε 4 πολύ δύσκολα παιχνίδια, εκ των οποίων στα 3 είχε βρεθεί πίσω με σετ και με break, κόντρα στις Shelby Rogers, Anhelina Kalinina και Petra Kvitova, ενώ στο ένα, αυτό με την Karolina Pliskova, είχε βρεθεί πίσω με break στο 3ο σετ.

Παρά την τρομερή προσπάθεια που έκανε ωστόσο, η κάθοδος στην παγκόσμια κατάταξη είναι αναπόφευκτη, αφού δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κέρδισε πέρσι, φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

Τουλάχιστον 2 θέσεις θα χάσει η Ελληνίδα παίκτρια, που θα διατηρηθεί πάντως στο Top 10. Θα βρεθεί στο Νο.9 αν κερδίσει η Swiatek τον άλλον ημιτελικό, ενώ θα πέσει στο Νο.10 αν κερδίσει η Rybakina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots