WTA
Κέρδισε μια θέση η Σάκκαρη, στο Top 10 η Kvitova

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 - 12:22

H Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης. Επέστρεψε στο Top 10 η Petra Kvitova, μείωσε τη διαφορά της από το Νο.1 η Aryna Sabalenka.

Η Σάκκαρη, αν και δεν τα πήγε όπως θα ήθελε στο Μαϊάμι, χάνοντας στον πρώτο της αγώνα από την Bianca Andreescu, κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μεγάλη κερδισμένη γι' αυτή την εβδομάδα ήταν η Petra Kvitova, που κέρδισε τον πρώτο της μεγάλο τίτλο στα τελευταία 5 χρόνια και άφησε 2 θέσεις πίσω της, επιστρέφοντας στο Νο.10.

Άλλες ανακατατάξεις δεν υπήρξαν στο Top 10, αλλά υπήρξε μια σημαντική αλλαγή, η απώλεια 1.000 βαθμών της μεγάλης απούσας του Μαϊάμι, Iga Swiatek, που είδε τη διαφορά της από την Aryna Sabalenka να μειώνεται στους 2.030 βαθμούς. Θυμίζουμε πως μέχρι έναν μήνα πριν, η διαφορά που χώριζε τις δυο παίκτριες ήταν μεγαλύτερη των 4.000 βαθμών.

Στο Νο.3 διατηρήθηκε η Jessica Pegula, ενώ στο Νο.4 είναι η Caroline Garcia και στο Νο.5 η Ons Jabeur. Η Coco Gauff βρίσκεται στο Νο.6, η Elena Rybakina στο Νο.7 και η Daria Kasatkina στο Νο.8.

Νέα career high πραγματοποίησαν η Martina Trevisan και η Anastasia Potapova, στο Νο.20 και στο Νο.22 αντίστοιχα. Νέο προσωπικό ρεκόρ και για την Ajla Tomljanovic, που κέρδισε μια θέση και για 1η φορά βρέθηκε στο Νο.32.

Τέλος, δυο ακόμα παίκτριες βελτίωσαν τα career high τους στο Top 50. Η πολύ φορμαρισμένη Varvara Gracheva κέρδισε 9 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.45 του κόσμου, ενώ η Elisabetta Cocciaretto κέρδισε μια θέση και βρέθηκε στο Νο.47.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots