WTA
Μαδρίτη: Με τη Masarova η Σάκκαρη στον 3ο γύρο

 
Μαδρίτη: Με τη Masarova η Σάκκαρη στον 3ο γύρο
© Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 - 15:41

H Rebeka Masarova έκανε ένα μεγάλο ματς και έβγαλε εκτός Μαδρίτης την Donna Vekic, για να κλείσει ραντεβού με τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο.

Η Masarova, η οποία διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας της, κέρδισε την Vekic με 6-1, 7-6 (5) σε 89 λεπτά και πήρε την πρόκριση για τις "32" καλύτερες του Mutua Madrid Open.

H Masarova έχανε με 2-5 στο 2ο σετ, στο οποίο έσβησε και διπλό set point στο σερβίς της Κροάτισσας, στο 5-3, 40-15. Μείωσε σε 5-4 και στο επόμενο game έσβησε εκ νέου διπλό set point, στο δικό της σερβίς αυτή τη φορά, στο 4-5, 15-40. Αφού έσβησε τα 4 set points της Vekic, το σετ πήγε σε tie-break και εκεί η Ισπανίδα έκανε νέα ανατροπή, επιστρέφοντας από το 2-5 για να κερδίσει 5 πόντους στη σειρά και να φτάσει στη νίκη.

Η 23χρονη Masarova, η οποία έχει ρίζες από την Ισπανία και τη Σλοβακία ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελβετία, βρίσκεται στο Νο.74 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, που ισοδυναμεί και με τo career high της. Με τη σημερινή της νίκη αναμένεται να μπει και στο Top 70, όταν ανανεωθεί η κατάταξη.

H Masarova γενικά είναι μια παίκτρια που λατρεύει τις χωμάτινες επιφάνειες και το 2016 είχε συστηθεί για 1η φορά στο παγκόσμιο τενιστικό κοινό, όταν κατέκτησε το Roland Garros στα juniors. 

Αυτή θα είναι η 1η φορά που θα συναντηθούν Σάκκαρη και Masarova στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots