WTA
Σημαντικός τίτλος για την Stephens στη Γαλλία

 
Sloane Stephens
Sloane Stephens
tn team Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 - 16:12

Η Sloane Stephens βρίσκεται μακριά από τον καλό της εαυτό αυτή τη σεζόν, χθες όμως αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο 125άρι του Saint Malo της Γαλλίας, κερδίζοντας έναν τίτλο που μπορεί να τη βοηθήσει να πάρει πάλι τα πάνω της.

Η Stephens, η οποία βρισκόταν στο Νο.48 της παγκόσμιας κατάταξης και ανέβηκε σήμερα στο Νο.36, πήγε στο Saint Malo μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της από το 1000άρι της Μαδρίτης (έχασε στον 1ο γύρο από τη Jaqueline Cristian) και μπήκε ως Νο.1 του ταμπλό στο L'Open 35 de Saint-Malo.

Αποδείχτηκε πολύ σωστή επιλογή, καθώς η 30χρονη Αμερικανίδα κέρδισε 5 παιχνίδια στη σειρά, κάτι που είχε να συμβεί 14 μήνες, για να φύγει από το Saint Malo με τον τίτλο.

Στον ημιτελικό κέρδισε δύσκολα την Elina Svitolina, που έκανε το πρώτο της καλό τουρνουά μετά την επιστροφή της και την εγκυμοσύνη της, με 7-5, 7-6 (5). Στον χθεσινό τελικό, επικράτησε της Greet Minnen με 6-3, 6-4.

Η άλλοτε πρωταθλήτρια του US Open και Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη Αμερικανίδα, έχει 7 τίτλους WTA στην καριέρα της και αυτός ήταν ο 1ος τίτλος της σε τουρνουά WTA 125K Series.

Στο άλλο 125άρι που έγινε την περασμένη εβδομάδα, στο Reus της Καταλονίας, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Sorana Cirstea, που διανύει έτσι κι αλλιώς εξαιρετική σεζόν.

Η Ρουμάνα, αφού απέκλεισε στα ημιτελικά τη Lauren Davis με 6-4, 7-5, κέρδισε σε έναν πολύ κλειστό τελικό την προερχόμενη από τα προκριματικά Elizabeth Mandlik, με 6-1, 4-6, 7-6 (1).

Σήμερα η Cirstea ανέβηκε στο Νο.34 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.44 που βρισκόταν, ενώ αυτός ήταν ο 1ος τίτλος της σε 125άρι τουρνουά. Έχει κερδίσει 2 τίτλους στο WTA Tour, καθώς και 9 τίτλους σε ITF διοργανώσεις, με τους 3 από αυτούς να είναι σε 100άρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots