WTA
Πήρε ρεβάνς και μπήκε 16άδα η Σάκκαρη (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © bett1open
tennisnews team Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 - 13:55

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε τη ρεβάνς από την Alize Cornet και πανηγύρισε την 20ή νίκη της στο tour στο χορτάρι, μπαίνοντας στη φάση των "16" του bett1open στο Βερολίνο.

Σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα της με την Cornet πριν μια εβδομάδα στο Νότιγχαμ, η Σάκκαρη αυτή τη φορά ήταν αισθητά καλύτερη από τη Γαλλίδα και την κέρδισε στο Βερολίνο με 6-4, 6-2, για να πάρει την πρόκριση για τις "16" του bett1open.

Παρά τη φαινομενικά άνετη επικράτηση, βάσει αποτελέσματος, δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για τη Σάκκαρη, που αντιμετώπισε 15 break points στο παιχνίδι, κατάφερε όμως να σβήσει τα 13 από αυτά, στο στατιστικό που έκανε τη μεγάλη διαφορά στο ματς.

Στο 1ο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έμεινε πίσω με 0-1, 0-40, αλλά απέφυγε το break και κέρδισε 5 games στη σειρά, φτάνοντας στο 5-1. Η Cornet κατάφερε να μειώσει σε 5-4, όμως έχασε νέες ευκαιρίες για την επιστροφή της στο σετ στο 10ο game, με τη Μαρία να σβήνει 4 break points για το 5-5 και να κρατάει τελικά το σερβίς της, για το 6-4.

Στη συνέχεια η Σάκκαρη άνοιξε με break το 2ο σετ και αφού έσβησε άλλα 3 break points, κράτησε το σερβίς της για το 2-0. Έκανε και δεύτερο break για το 4-1 η Ελληνίδα, με την Cornet να μειώνει προσωρινά σε 4-2.

Δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει το σερβίς της για ακόμα μια φορά η Γαλλίδα, με τη Σάκκαρη να "ξεφεύγει" ξανά με double break στο 5-2 και να σερβίρει επιτυχώς για τη νίκη στο 8ο game (6-2), όπου έσβησε ένα ακόμα break point.

Αυτή ήταν η 2η νίκη της Σάκκαρη στο γρασίδι για φέτος, καθώς και η 20ή συνολικά στην καριέρα της.

Στον 2ο γύρο του 500αριού του Βερολίνου, η 27χρονη Ελληνίδα θα αντιμετωπίσει μια εκ των Victoria Azarenka και Aliaksandra Sasnovich.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots