WTA
Halep: Τιμωρήθηκε με 4 χρόνια αποκλεισμό!

 
Halep: Τιμωρήθηκε με 4 χρόνια αποκλεισμό!
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 - 19:05

Με την πολύ βαριά τιμωρία του αποκλεισμού για 4 ολόκληρα χρόνια τιμωρήθηκε η Simona Halep, για την γνωστή υπόθεση ντόπινγκ που άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο.

Θυμίζουμε πως η Ρουμάνα τενίστρια είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που της έγινε κατά τη διάρκεια του περσινού US Open και από τον Οκτώβριο του 2022 ξεκίνησε να μετράει η ποινή αποκλεισμού της, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2026.

Η κάτοχος 2 Grand Slams τίτλων, η οποία είχε κάνει χρήση της ουσίας Roxadustat, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή την αθωότητά της, λέγοντας πως δεν είχε ιδέα πως βρέθηκε στον οργανισμό της η απαγορευμένη ουσία. 

Το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία και με έναν οργανισμό τοξικολογίας και φαρμακολογίας, συγκέντρωσε στοιχεία για το ότι η ουσία αυτή είχε "μολύνει" ένα από τα συμπληρώματα που κατανάλωσε. "Μολυσμένο", θεωρείται ένα συμπλήρωμα που περιέχει μια ουσία την οποία δεν αναγράφει στη συσκευασία με την οποία έρχεται, συνεπώς ο χρήστης του δεν μπορεί να γνωρίζει ότι την περιέχει.

Η Halep παρουσιάστηκε σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις της έκτοτε πολύ σίγουρη για την αθωότητά της και μάλιστα ήταν εξοργισμένη με την ITF, διότι η υπόθεσή της καθυστέρησε πολλούς μήνες να εκδικαστεί.

"Μου στερούν το δικαίωμα να δικαστώ", έγραφε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της τον περασμένο Μάιο η Ρουμάνα, θεωρώντας ότι υπάρχει πιθαότητα να της επιβληθεί μια μικρή ποινή, την οποία θα έχει ήδη εκτίσει μέχρι να ανακοινωθεί η τελική απόφαση.

Τελικά ο πέλεκυς έπεσε βαρύς και η 32χρονη θα πρέπει να μείνει ανενεργή για 3 χρόνια ακόμα, εφόσον φυσικά δεν καταφέρει να μειώσει την ποινή μετά από την έφεση, την οποία επιβεβαίωσε ότι θα ασκήσει στην ανακοίνωσή της.

Σε αυτή αναφέρει και ότι θα συνεχίσει να προπονείται, καθώς επιμένει πως έχει στηθεί μια μεγάλη αδικία εις βάρος της την οποία και θα προσπαθήσει να αποδείξει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Simona Halep (@simonahalep)

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το μέλλον της στο tour δεν μπορεί παρά να μοιάζει αβέβαιο. Ειδικά αν δεν μειωθεί η ποινή της στο μέλλον, θα είναι πια 35 ετών, έχοντας πίσω της και 4 χρόνια αγωνιστικής απραξίας, όταν θα έχει δικαίωμα να λάβει μέρος και πάλι σε τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots