WTA
10άδα στο Race - άνοδος στην κατάταξη η Σάκκαρη

 
10άδα στο Race - άνοδος στην κατάταξη η Σάκκαρη
© Guadalajara Open Akron
tn team Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 - 7:32

Η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε την είσοδό της στην πρώτη 10άδα του Race και έκανε μεγάλο βήμα για την 3η διαδοχική πρόκρισή της στο WTA Finals μετά και την πρόκρισή της στον τελικό της Γουαδαλαχάρας.

Για μια ακόμα σεζόν, η Σάκκαρη πάει για ένα δυνατό φινάλε, που τη φέρνει όλο και πιο κοντά στο WTA Finals.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία προκρίθηκε στο WTA Finals το 2021 και το 2022, βρέθηκε στο Νο.16 του Race και πολύ μακριά από την κορυφαία 8άδα την προηγούμενη εβδομάδα, όμως μέσα σε λίγες ημέρες τα πράγματα δείχνουν πολύ διαφορετικά.

Με τη νίκη της στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρας, εξασφάλισε την είσοδό της στο Top 10 του Race, έχοντας απόσταση 622 βαθμών από το Top 8, που οδηγεί στο Finals.

Αν κατακτήσει και τον τίτλο, θα ανεβεί στο Νο.9 και θα πλησιάσει στους 307 βαθμούς το Top 8.

Παράλληλα με την σημαντική άνοδο στο Race, η Σάκκαρη καταγράφει μεγάλη άνοδο και στην παγκόσμια κατάταξη, αφού τη Δευτέρα θα βρεθεί ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού στο Νο.6 του κόσμου, κερδίζοντας 3 θέσεις από το Νο.9.

Έχει καταφέρει να διατηρηθεί στο Top 10 όλο το διάστημα από τότε που έκανε το ντεμπούτο της η Μαρία, η οποία μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα θα συμπληρώσει και τα 2 χρόνια διαδοχικής παρουσίας στην πρώτη 10άδα της WTA!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots