WTA
Δεν πέρασε το εμπόδιο της Zheng η Σάκκαρη (vid)

 
Δεν πέρασε το εμπόδιο της Zheng η Σάκκαρη (vid)
© Toray PPO
tn team Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 - 16:26

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να προσπεράσει το εμπόδιο της Qinwen Zheng στην πρεμιέρα της στο Zhengzhou Open και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο 500άρι της Κίνας.

Απροσπέλαστο ήταν το εμπόδιο της Zheng για τη Σάκκαρη σήμερα, με την 21χρονη Κινέζα να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι και να παίρνει τη νίκη με 7-6 (2), 6-3.

Η Zheng, η οποία κέρδισε για 1η φορά τη Σάκκαρη στην 3η της προσπάθεια, έκανε από νωρίς το break και προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2 στο 1ο σετ, έχοντας μάλιστα και διπλό break point για το double break και το 5-2 στο 7o game.

Η Σάκκαρη ανταποκρίθηκε, κράτησε το σερβίς της με 4 κερδισμένους πόντους στη σειρά και στο επόμενο game έκανε και το break back, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Στη συνέχεια έσωσε ένα ακόμα break point και πήρε προβάδισμα με 5-4.

Η Zheng δεν απώλεσε την ψυχραιμία της και κατάφερε να μείνει στο σετ, σερβίροντας 2 φορές υπό πίεση, στο 4-5 και στο 5-6. Ανταπεξήλθε και τις δυο, το έστειλε στο tie-break και εκεί ήταν αλάνθαστη, για να επιβληθεί με 7-2.

Και το 2ο σετ ήταν κλειστό, με την ταλαντούχα Κινέζα τενίστρια να έρχεται πρώτη αντιμέτωπη με break point, αλλά να το σβήνει και να κρατάει το σερβίς της, για το υπέρ της 2-1.

Στα επόμενα λεπτά έκανε και το καθοριστικό break, για να πάρει ένα προβάδισμα με 4-2 και να το ενισχύσει με άλλο ένα κράτημα σερβίς για το 5-2. Η Σάκκαρη δεν σταμάτησε να παλεύει, έσωσε match point στο επόμενο game και μείωσε σε 5-3, αλλά η Zheng σέρβιρε πολύ καλά και έκλεισε το ματς με ένα love service game, έπειτα από 1 ώρα και 49 λεπτά αγώνα.

Αυτή η νίκη στέλνει την Zheng στα προημιτελικά του Zhengzhou Open, όπου θα αντιμετωπίσει την Anhelina Kalinina. Εκείνη κέρδισε νωρίτερα σήμερα τη Vera Zvonareva, με 7-5, 6-1.

Για τη Σάκκαρη ολοκληρώθηκε μ' αυτόν τον τρόπο η κανονική διάρκεια της σεζόν. Από εδώ και πέρα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπορεί να αγωνιστεί στο Zhuhai της Κίνας σε κάτι λιγότερο από δυο εβδομάδες για το WTA Elite Trophy, εφόσον το επιλέξει, ενώ στη συνέχεια μπορεί να ταξιδέψει και στο Κανκούν στο Μεξικό για το WTA Finals, όπου είναι η Νο.1 alternate, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ξεκινήσει ή να ολοκληρώσει το τουρνουά κάποια από τις 8 συμμετέχουσες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots