WTA
Έκανε το 3-0 η Pegula, τέλος η σεζόν για Σάκκαρη (vids)

 
Έκανε το 3-0 η Pegula, τέλος η σεζόν για Σάκκαρη (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 - 2:46

H Jessica Pegula επικράτησε της Μαρίας Σάκκαρη με 2-0 σετ και έκανε το 3 στα 3 στο round robin του WTA Finals, ολοκληρώνοντας παράλληλα τη σεζόν της Ελληνίδας τενίστριας.

Η Pegula πιστοποίησε πως ήταν το απόλυτο αφεντικό στο Bacalar Group και ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με 3 straight sets νίκες, επικρατώντας της Σάκκαρη με 6-3, 6-2

Η 29χρονη Αμερικανίδα, στο ντεμπούτο της πέρσι στο WTA Finals δεν είχε πετύχει ούτε μια νίκη, φέτος όμως δεν έχασε ούτε σετ σε έναν όμιλο φωτιά, με τις Aryna Sabalenka, Elena Rybakina και Σάκκαρη.

Στο σημερινό ματς, που βαθμολογικά δεν είχε ενδιαφέρον, η Pegula ήταν καλύτερη και στα δυο σετ. Στο 1ο προηγήθηκε μέχρι και με 5-1, ενώ στο 2ο με 4-0. Η Σάκκαρη πάλεψε και στα δυο σετ, μείωσε σε 5-3 στο 1ο και σε 5-2 στο 2ο, δεν μπόρεσε όμως να πλησιάσει περισσότερο κι έτσι η Pegula "κλείδωσε" τη νίκη σε 79 λεπτά.

Να σημειωθεί πως οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες σήμερα στο Κανκούν, χειρότερα και από τις άλλες μέρες, εξαιτίας του πολύ δυνατού ανέμου. Σε κάποιο σημείο μάλιστα, στις αρχές του 2ου σετ, το ματς διακόπηκε λόγω του αέρα και οι ομπρέλες που χρησιμοποιούσαν τα ball kids για να καλύψουν τις παίκτριες έσπαγαν η μία μετά την άλλη!

Ούτε ο άνεμος πάντως πτόησε την Jess, που είναι η πρώτη παίκτρια που έχει μπει στα ημιτελικά και περιμένει να δει ποια θα τερματίσει στη 2η θέση του Chetumal Group, μια θέση που είναι διεκδικήσιμη και από τις 4 παίκτριες που βρίσκονται σε αυτό, Iga Swiatek, Coco Gauff, Ons Jabeur και Marketa Vondrousova.

Στο μεταξύ, μένει μια ακόμα αναμέτρηση για να ολοκληρωθεί το Bacalar Group, στην οποία η Sabalenka και η Rybakina θα παίξουν για τη 2η θέση του ομίλου και την είσοδο στα ημιτελικά του WTA Finals.

Ο αγώνας αυτός έβαλε τέλος και στη σεζόν της Σάκκαρη, μια σεζόν που είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά είχε και μεγάλες χαρές για την Ελληνίδα, που κατάφερε να κερδίσει τον 1ο της μεγάλο τίτλο στο 1000άρι της Γουαδαλαχάρας, καθώς και να προκριθεί για 3η διαδοχική χρονιά στο WTA Finals.

Θα τερματίσει τη σεζόν της στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης, χαμηλότερα από το 2021 και το 2022, αλλά εντός του Top 10 για 3η διαδοχική χρονιά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots