WTA
Νέα career high για Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου

 
Νέα career high για Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου
tn team Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 - 11:26

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου βελτίωσαν αμφότερες τα career high τους στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών σήμερα, πλησιάζοντας κι άλλο στο Top 100. Στα μονά, νέο career high έκανε η Δήμητρα Παύλου.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία αγωνίστηκε στο 125άρι της Φλοριανόπολις στη Βραζιλία την προηγούμενη εβδομάδα, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.106 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών της WTA, που είναι ένα νέο προσωπικό ρεκόρ.

Ψηλότερα από ποτέ βρίσκεται και η Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε 14 θέσεις αυτή την εβδομάδα και ανέβηκε στο Νο.114 του κόσμου.

Θυμίζουμε πως η Βαλεντίνη κατέκτησε την περασμένη εβδομάδα το 125άρι της Βαλένθια στην Ισπανία, μαζί με τη Ρουμάνα Andreea Mitu.

Μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών κέρδισε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.156 του κόσμου, ενώ 2 θέσεις ψηλότερα είναι η Έλενα Χριστοφή, που ισοφάρισε το ρεκόρ της, στο Νο.303. Στο Νο.396 βρίσκεται η Μάρθα Ματούλα, η οποία κέρδισε επίσης μια θέση.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Στα μονά, πάντα κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είναι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία είναι και η κορυφαία Ελληνίδα όλων των εποχών. Η Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο.9 του κόσμου, θέση στην οποία θα παραμείνει έως και το τέλος της χρονιάς.

Η Γραμματικοπούλου έχασε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.217, ενώ κέρδισε 2 θέσεις η Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.222. Η Σακελλαρίδη βρίσκεται στο Νο.287 και η Ματούλα στο Νο.310.

Νέο career high πραγματοποίησε η Δήμητρα Παύλου, που μετά την πολύ καλή πορεία της έως τα ημιτελικά στο τουρνουά 25.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης κέρδισε 28 θέσεις σήμερα και σκαρφάλωσε για 1η φορά στο Νο.410.

Στο Νο.507 βρίσκεται η Μιχαέλα Λάκη, που κέρδισε τον τίτλο στο τουρνουά 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach χθες και θα μπει και εκείνη στο Top 500 την επόμενη εβδομάδα, ενώ στο Νο.697 ανέβηκε η Χριστοφή, που κέρδισε 21 θέσεις.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots