WTA
Sabalenka: "Στο US Open θα ξεχάσω αυτόν τον τίτλο"

 
Sabalenka: "Στο US Open θα ξεχάσω αυτόν τον τίτλο"
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 - 10:08

Προσγειωμένη παρέμεινε η Aryna Sabalenka αμέσως μετά τον θρίαμβό της στο Σινσινάτι, θέλωντας να κρατήσει χαμηλό προφίλ ενόψει του US Open.

"Δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο. Ήταν πραγματικά μια πολύ καλή μέρα στο γραφείο. Είχα μεγάλη στήριξη από το κοινό, το περιβάλλον ήταν πολύ καλό. Είμαι πολύ χαρούμενη με το επίπεδο που είχα στον τελικό και που μπόρεσα να κερδίσω αυτόν τον τίτλο. Είναι πολύ σημαντικό, λίγο πριν το US Open", είπε η Sabalenka στην τηλεοπτική της συνέντευξη, μετά τον θρίαμβό της επί της Jessica Pegula στον τελικό του Cincinnati Open.

Για το αν ήταν εξίσου καλή με τα ημιτελικά, όπου κέρδισε την Iga Swiatek: "Χωρίς αμφιβολία ήταν απίθανο το ματς των ημιτελικών και στον τελικό επίσης έπαιξα εκπληκτικό τένις. Είναι δύσκολο όμως να συγκρίνω τα δυο ματς, γιατί είναι διαφορετικές παίκτριες. Αυτή η επιφάνεια μοιάζει ιδανική για την Jessica, με πίεσε πολύ σ' αυτόν τον αγώνα. Ήμουν όλη την ώρα κάτω από πίεση, αλλά είμαι χαρούμενη που διαχειρίστηκα αυτή την πίεση και που κέρδισα στα 2 σετ."

Για το αν γινόταν κάθε παιχνίδι και καλύτερη: "Θα έλεγα πως ο πρώτος αγώνας ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Προσπαθούσα να προσαρμοστώ στην επιφάνεια και καθώς προχωρούσα μου έκανε κλικ, ένιωθα πολύ καλά στην επιφάνεια. Συνειδητοποίησα πως έπρεπε να παίξω, ξαναβρήκα τον ρυθμό μου και απολάμβανα το κάθε παιχνίδι. Ήθελα να είμαι εκεί, να απολαύσω την ατμόσφαιρα και το κάθε ματς. Με λίγα λόγια, να απολαύσω το τένις μου."

Για την πολύ καλή αντίδραση που έδειξε όταν το 5-3 έγινε 5-5 στο 2ο σετ, για να το πάρει τελικά με 7-5: "Έχω δουλέψει πολύ σκληρά πάνω σ' αυτό, σε όλη την καριέρα μου. Μου έσπασε το σερβίς, έπαιξε απίστευτο τένις και σκέφτηκα: 'εντάξει, ας ξεκινήσουμε ξανά'. Με κάποιο τρόπο μπόρεσα να σπάσω το σερβίς της και ένιωσα πολύ σίγουρη μετά στο δικό μου σερβίς. Ένιωσα ότι θα έκλεινα το ματς."

Για το πως θα προσεγγίσει το US Open, που ξεκινάει σε μια εβδομάδα: "Θα είναι μια ακόμα εβδομάδα προπόνησης. Θα δουλέψουμε σε πολλά πράγματα και θα ξεχάσουμε αυτόν τον τίτλο, με την καλή έννοια, για να επικεντρωθούμε στη Νέα Υόρκη. Θα σιγουρευτούμε πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι και να φέρουμε το καλύτερο τένις σε κάθε αγώνα μου εκεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots