WTA
Ξανά στο Νο.2 η Sabalenka, έχασε μια θέση η Σάκκαρη

 
Ξανά στο Νο.2 η Sabalenka, έχασε μια θέση η Σάκκαρη
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 - 15:32

Η Aryna Sabalenka επέστρεψε στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Μαρία Σάκκαρη έχασε μια θέση αυτή την εβδομάδα στη WTA.

Η Sabalenka θριάμβευσε στο Σινσινάτι και σε συνδυασμό με τον πρόωρο αποκλεισμό της Coco Gauff, περσινής πρωταθλήτριας, όχι απλά πέρασε ξανά την Αμερικανίδα και ανέβηκε στο Νο.2, αλλά πήρε και έναν "αέρα" 1.273 βαθμών.

Δεδομένου και ότι η Gauff έχει άλλους 2.000 βαθμούς να υπερασπιστεί στο US Open, η Sabalenka δεν ανησυχεί πια για το Νο.2, αλλά δεν μπορεί ακόμα να κοιτάζει ούτε προς την κορυφή, αφού απέχει 2.679 βαθμούς από την πάντα πρώτη Iga Swiatek, που θα έχει μάλιστα πολύ λιγότερους βαθμούς να υπερασπιστεί και από τις δυο στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.

Στο Νο.4 παρέμεινε η Elena Rybakina και στο Νο.5 η Jasmine Paolini. H Jessica Pegula, που είχε δυο εξαιρετικές εβδομάδες σε Τορόντο και Σινσινάτι, παρέμεινε στο Νο.6 αλλά μείωσε τη διαφορά της και υπολείπεται μόλις 8 βαθμών της Paolini.

Η Qinwen Zheng ακολουθεί στο Νο.7 και η Barbora Krejcikova στο Νο.8, καθώς έχασε μια θέση η Μαρία Σάκκαρη, που βρίσκεται στο Νο.9. Το Top 10 συμπληρώνει η Jelena Ostapenko, που κέρδισε μια θέση, αφού η Danielle Collins υποχώρησε στο Νο.11.

Βελτίωσε ξανά το career high της η Diana Shnaider, που κέρδισε άλλες 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.18. Νέο προσωπικό ρεκόρ και για τη 17χρονη Mirra Andreeva, που κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.21.

Σε άνοδο βρίσκεται και η Paula Badosa, που άφησε πίσω της 9 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.27 του κόσμου. Νέα career high σημείωσαν και οι Taylor Townsend και Elina Avanesyan, με την πρώτη να κερδίζει 5 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο.46 και τη δεύτερη να κερδίζει 9, φτάνοντας στο Νο.51.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots