WTA
Sabalenka: "Έπρεπε να κάνω ένα βήμα πίσω τότε"

 
Sabalenka: "Έπρεπε να κάνω ένα βήμα πίσω τότε"
tn team Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 - 8:01

Η Aryna Sabalenka μίλησε για πρώτη φορά για τον πρώην σύντροφό της, Konstantin Koltsov, που αυτοκτόνησε εκείνο το μοιραίο βράδυ της 18ης Μαρτίου στο Μαϊάμι. Αναφέρθηκε και στον νυν συντροφό της, τον ελληνικής καταγωγής, Γεώργιο Φραγκούλη.

Μερικούς μήνες πριν, ολόκληρος ο αθλητικός κόσμος είχε συγκλονιστεί από τη ζοφερή είδηση του θανάτου του Konstantin Koltsov, πρώην πρωταθλητή του χόκεϊ και τότε προπονητή, που αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου που διέμενε στο Μαϊάμι.

Ο Koltsov ήταν μαζί με την Sabalenka για 3 χρόνια, ενώ όταν διέρρευσε στα media ο θάνατός του αναφερόταν πως ήταν ακόμα ζευγάρι, αλλά αυτό το διέψευσε η Λευκορωσίδα τενίστρια στην πρώτη γραπτή ανακοίνωση που έβγαλε λίγες μέρες, όπου δήλωσε "συντετριμμένη", αλλά έγραψε και πως είχαν χωρίσει πριν από το συμβάν.

Τότε πάντως η Sabalenka δεν είχε πάρει ούτε ένα ρεπό, συνεχίζοντας κανονικά τη δουλειά, κάνοντας προπονήσεις στο Μαϊάμι και παίζοντας και στο τουρνουά. Δεν ήταν κάτι καινούργιο για εκείνη, αφού το ίδιο είχε κάνει και το 2019, όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της, επιλέγοντας να ξεπεράσει το πένθος της μέσα από τη δουλειά και στην προκειμένη περίπτωση από το τένις. Κοιτάζοντας ωστόσο πίσω, στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε και μίλησε για το κεφάλαιο Koltsov, ανέφερε πως ήταν λάθος και πως πιέστηκε πολύ εκείνο τον καιρό.

"Όταν έχασα τον πατέρα μου, το τένις με βοήθησε να ξεπεράσω αυτή τη σκληρή απώλεια. Οπότε τη στιγμή εκείνη (του θανάτου του Koltsov), σκέφτηκα πως έπρεπε να συνεχίσω να παίζω, να κάνω αυτό που κάνω και να κρατήσω χωριστά την προσωπική μου ζωή από την επαγγελματική. Τελικά όμως, θα έλεγα ότι δυσκολεύτηκα πολύ από άποψη υγείας που δεν σταμάτησα. Ήταν πραγματικά δύσκολο συναισθηματικά και πραγματικά αγχωτικό, έβλαψε την ψυχική μου υγεία.

Κοιτάζοντας πίσω τώρα, θα έλεγα ότι η καλύτερη απόφαση θα ήταν να κάνω ένα βήμα πίσω, να επαναφορτιστώ και να ξεκινήσω πάλι από την αρχή. Αλλά έκανα αυτό που έκανα. Στο τέλος πλήρωσα την απόφασή μου, είμαι όμως χαρούμενη που έχω το τένις στη ζωή μου και με βοήθησε πραγματικά να περάσω τις δυσκολίες και να γίνω δυνατότερη", είπε η Sabalenka, στη συνέντευξη που έδωσε στο Guardian.

Η Sabalenka μίλησε και για τον νέο της σύντροφο, τον ελληνικής καταγωγής Γεώργιο Φραγκούλη, ιδρυτή της εταιρείας Oakberry με τα superfoods. Την προηγούμενη εβδομάδα τον ευχαρίστησε και δημόσια στον λόγο που έβγαλε στην απονομή του τίτλου της στο Σινσινάτι, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το μπολ Power Serve από την Oakberry, που είναι ένα γεύμα εμπνευσμένο από την ίδια.

"Είναι ένα δροσερό, υγιεινό σνακ, που δίνει πολλή ενέργεια", είπε η Sabalenka, η οποία επιβεβαίωσε και πως γνώρισε τον Φραγκούλη μέσω μιας συνεργασίας: "Πρώτα υπογράψαμε συμβόλαιο, μετά γνωριστήκαμε και κάπως καταλήξαμε να είμαστε μαζί."

Τέλος, η Sabalenka ρωτήθηκε και για ένα επίμαχο ζήτημα, για τα ίσα χρηματικά έπαθλα μεταξύ ανδρών και γυναικών στο τένις, δηλώνοντας υπέρ των ίσων απολαβών: "Αν λάβουμε υπόψη την τηλεθέαση, τα εισιτήρια, από κάθε άποψη, είναι άδικο. Φυσικά οι άνδρες πάντα θα είναι πιο δυνατοί σωματικά από τις γυναίκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν δουλεύουμε το ίδιο σκληρά με αυτούς. Γι' αυτό και οι γυναίκες αξίζουν να αμείβονται με ίσα χρήματα με τους άνδρες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots