WTA
H Sabalenka υπέταξε την Swiatek και επέστρεψε στους τελικούς! (vids)

 
H Sabalenka υπέταξε την Swiatek και επέστρεψε στους τελικούς! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 - 20:09

Η Aryna Sabalenka χρειάστηκε το 10ο της match point, αλλά υπέταξε την Iga Swiatek στο Σινσινάτι, πήρε τη ρεβάνς για τις ήττες της φέτος στους τελικούς της Μαδρίτης και της Ρώμης και επέστρεψε παράλληλα στους τελικούς, για πρώτη φορά μετά τη χωμάτινη σεζόν.

Μετά τους δυο συνεχόμενους χαμένους τελικούς που είχε στα 1000άρια της Μαδρίτης και της Ρώμης από τη Swiatek, δεν είχε επιστρέψει σε τελικό η Sabalenka, η οποία το έκανε τώρα σε ένα ακόμα 1000άρι, στο Σινσινάτι.

Μάλιστα το πέτυχε με εμφατικό τρόπο, αφού επιβλήθηκε της μεγάλης της αντιπάλου, Iga Swiatek, με 6-3, 6-3, παρόλο που στο τέλος λίγο έλειψε να μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες!

Από την αρχή έδειξε τα δόντια της η Sabalenka, η οποία προηγήθηκε με 2-0 στο 1ο σετ του ημιτελικού. Η Swiatek έβγαλε προς το παρόν νεύρο και ισοφάρισε σε 2-2, ωστόσο η Λευκορωσίδα πήρε τα 3 επόμενα games, "ξέφυγε" με 5-2 και με love service game έκλεισε το 1ο σετ στο 9ο game.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ το ματς διακόπηκε από τη βροχή για λίγα λεπτά και γενικά στο 2ο σετ είχαμε αρκετές διακοπές λίγων λεπτών, αφού η επιφάνεια γινόταν επικίνδυνη και γλιστερή, με αποτέλεσμα να έχουμε παράπονα, κυριώς από την πλευρά της Swiatek που ήταν πίσω στο σκορ.

Η Sabalenka πάντως, που είχε πάρει γρήγορα ένα καθαρό προβάδισμα με double break στο 4-1, δεν πτοήθηκε από τις διακοπές και κατάφερε να πάρει την πρόκριση, έστω και αν είχε πρόβλημα στο τέλος με το να το κλείσει το ματς. Συγκεκριμένα έχασε 7 match points για να κάνει το 6-1, ενώ έχασε άλλα 2 match points στο δικό της σερβίς για το 6-2, με αποτέλεσμα να δεχτεί το break για το 5-3 και τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα.

Τέλος καλό, όλα καλά για το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, που τελικά έκλεισε το ματς στο 10ο match point για να κάνει το break στο 9ο game για το 6-3, έπειτα από 1 ώρα και 47 λεπτά παιχνιδιού. 

Μετά από 3 διαδοχικές ήττες, στα ημιτελικά του WTA Finals πέρσι και στους τελικούς σε Μαδρίτη και Ρώμη φέτος, η Sabalenka κέρδισε τη Swiatek και συνολικά πέτυχε την 4η νίκη της, σε 12 αναμετρήσεις απέναντί της (4-8).

Προκρίθηκε στον 5ο φετινό της τελικό, μετά από το Australian Open, όπου κέρδισε και τον μοναδικό φετινό τίτλο της μέχρι τώρα, το 500άρι του Μπρίμπεϊν και τα 1000άρια της Μαδρίτης και της Ρώμης. Συνολικά θα είναι ο 29ος τελικός της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 15ο τίτλο της (14-14).

Θα περιμένει τον δεύτερο ημιτελικό, όπου η Paula Badosa θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στον αυριανό τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots