ATP
Sinner: "Τον τελευταίο καιρό πέρασα δύσκολα"

 
Sinner: "Τον τελευταίο καιρό πέρασα δύσκολα"
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 - 11:49

Ο Jannik Sinner μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε τον τελευταίο καιρό με τον τραυματισμό του στο ισχίο και την απουσία του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, είμαι πολύ χαρούμενος με τον αγώνα που έκανα σήμερα. Ψυχολογικά ήταν πολύ δύσκολα. Και οι δυο προερχόμασταν από κουραστικούς ημιτελικούς, αλλά κατάφερα να κερδίσω κάποιους κρίσιμους πόντους. Είμαι περήφανος με το πως διαχειρίστηκα αυτές τις στιγμές. Τις τελευταίες μέρες είχα σκαμπανεβάσματα, σε κάθε παιχνίδι αντιμετώπιζα προβλήματα και είμαι χαρούμενος που τα ξεπέρασα. Είναι σημαντικό που τα κατάφερα και για το US Open. Είμαι χαρούμενος με το μέρος που βρίσκομαι τώρα και ελπίζω να παίξω καλό τένις και στη Νέα Υόρκη", είπε ο Sinner στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Σινσινάτι.

Για το τι σημαίνει αυτός ο τίτλος, είπε: "Σημαίνει πολλά για μένα. Είναι δύσκολο να το επεξεργαστώ αυτή τη στιγμή. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος σε όλο το ματς, ήθελα να κερδίσω τους κρίσιμους πόντους, ειδικά στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ έκανα νωρίς break και αυτό μου το έκανε πιο εύκολο με το σερβίς. Σωματικά σήμερα ένιωθα λίγο καλύτερα απ' ότι χθες."

Για το εντυπωσιακό 15-4 νίκες που έχει σε τελικούς: "Αντιμετωπίζω κάθε τελικό σαν οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, προσπαθώ να το απολαύσω. Είναι δύσκολο να το περιγράψω, γιατί αυτό που νιώθω είναι λίγο διαφορετικό. Έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένος στο court. Ήταν δύσκολοι καιροί τελευταία, έχασα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό πόνεσε. Ήταν σημαντικό για μένα να κερδίσω όσους περισσότερους αγώνες μπορούσα πριν από το US Open. Όταν δεν νιώθεις 100% σωματικά, πρέπει να είσαι εκεί πνευματικά. Ήταν περίπλοκες εβδομάδες για μένα."

Για το ισχίο, όπου είχε τον τραυματισμό πρόσφατα και το επιβάρυνε αρκετά αυτή την εβδομάδα, αλλά και την προηγούμενη: "Χθες κοιμήθηκα αρκετά αργά, έπρεπε να κάνω πολλή δουλειά (στην αποθεραπεία). Δεν κοιμήθηκα καλά τη νύχτα, αλλά αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν και πρέπει να τα αποδεχτείς. Ήξερα πως και ο Frances τελείωσε αργά με τον ημιτελικό, πιο αργά και από μένα, αυτά είναι πράγματα που τα έχεις στο μυαλό σου. Τα πάντα μπορούν να συμβούν σε έναν τελικό."

Τέλος, για το αν νιώθει φαβορί στο US Open, είπε: "Το να κερδίζεις ένα Masters σημαίνει πως έχεις παίξει καλό τένις. Είμαι χαρούμενος που κέρδισα έναν τίτλο πριν από το US Open, αλλά θα δούμε. Είναι παρόμοια η αίσθηση με το Wimbledon, όπου είχα πάει έχοντας κερδίσει το Χάλε. Έκανα μεγάλες νίκες εδώ στο Σινσινάτι, αλλά θα δούμε τι μπορώ να κάνω στη Νέα Υόρκη. Είμαι χαλαρός και θα φτάσω με αυτοπεποίθηση εκεί για να προσαρμοστώ στις συνθήκες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots