ATP
O Sinner κατέκτησε το Σινσινάτι! (vids)

 
O Sinner κατέκτησε το Σινσινάτι! (vids)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 - 2:50

O Jannik Sinner επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Frances Tiafoe στον τελικό του Cincinnati Open και έγινε ο νέος πρωταθλητής του Σινσινάτι.

Toν 3ο τίτλο του σε Masters 1000 διοργάνωση κατέκτησε ο Jannik Sinner, ο οποίος κέρδισε τον Frances Tiafoe με 7-6 (4), 6-2 στον τελικό του Cincinnati Open.

Ο 23χρονος Ιταλός, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη και με διαφορά μεγαλύτερη των 2.000 βαθμών πλέον από τους υπόλοιπους, βρήκε αντίσταση μόνο στο 1ο σετ του τελικού, όπου μάλιστα χρειάστηκε να σβήσει και τα 3 πρώτα break points.

Είχε και ο ίδιος μια χαμένη ευκαιρία για break στο τέλος του σετ, που ήταν και set point, στο 5-6, 30-40. Ο Tiafoe έστειλε το σετ στο tie-break, εκεί όμως ο Sinner κέρδισε 4 πόντους στη σειρά και το κατέκτησε με 7-4.

Ελάχιστα μετά, ο Sinner έκανε και το πρώτο break του τελικού, για να πάρει προβάδισμα με το καλημέρα στο 2ο σετ. Ένα νέο break στο 5ο game, με τον Tiafoe να χάνει προβάδισμα από το 40-15, τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι και ο Sinner ολοκλήρωσε το ματς στο 8ο game - παρότι είχε τριπλό match point και στο 7ο, στο σερβίς του Tiafoe - για να "γράψει" το 6-2 σε 1 ώρα και 37 λεπτά αγώνα.

Μετά το Τορόντο το 2023 και το Μαϊάμι το 2024, ο Sinner κέρδισε τον 3ο τίτλο του σε 1000άρι. Συνολικά έφτασε τους 15 τίτλους καριέρας του (15-4 σε τελικούς), ενώ στη φετινή σεζόν ήταν ο 5ος τίτλος του, μετά από το Australian Open, το Ρότερνταμ, το Μαϊάμι και το Χάλε. Από τον Αύγουστο του 2023, δηλαδή τον τελευταίο χρόνο και κάτι, ο Ιταλός έχει παίξει σε 9 τελικούς και έχει κερδίσει τους 8 από αυτούς!

Δικαιότατα λοιπόν βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και μάλιστα η διαφορά του μετά το Σινσινάτι είναι τέτοια, που του επιτρέπει να έχει εξασφαλισμένη και μαθηματικά την παραμονή του στην κορυφή έως και το τέλος του επόμενου μήνα!

Ο Tiafoe μπορεί να μην τα κατάφερε σήμερα, είχε όμως συνολικά μια εξαιρετική παρουσία στο Σινσινάτι, όπου προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε 1000άρι τουρνουά. Συνολικά ήταν ο 9ος τελικός της καριέρας του (3-5).

Με την πορεία αυτή  ο 26χρονος Αμερικανός είχε άνοδο 7 θέσεων αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη και επέστρεψε στο Top 20 (No.20). Θυμίζουμε πως έχει υπάρξει και Top 10 παίκτης, με career high το Νο.10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots