ATP
Τσιτσιπάς: "Θέλω να κάνω καλύτερη τη σχέση μου με τον πατέρα μου εκτός γηπέδου"

 
Τσιτσιπάς: "Θέλω να κάνω καλύτερη τη σχέση μου με τον πατέρα μου εκτός γηπέδου"
© tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 - 16:10

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη δύσκολη απόφαση που πήρε να διακόψει τη συνεργασία του με τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά.

"Τις περισσότερες φορές δεν είμαι σίγουρος για τις αλλαγές που κάνω στην ομάδα μου. Είναι κάτι δύσκολο και επώδυνο. Όταν κάνω αλλαγές, λειτουργώ με το ένστικτο και συνήθως είναι σωστές", εξήγησε ο Έλληνας πρωταθλητής στη συνέντευξη που παραχώρησε για το ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό SuperTennis.

"Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, κρατούσα μέσα μου πολλά από τα συναισθήματά μου για κάποια πράγματα και δεν μπορούσα να τα εκφράσω νωρίτερα. Ήρθε όμως η ώρα να κάνω αυτή τη σημαντική αλλαγή στην ομάδα μου. Θέλω να αναπτύξω τη σχέση μου με τον πατέρα μου και να την κάνω καλύτερη εκτός γηπέδου. Ένιωσα ότι η πίεση και οι προσδοκίες των τελευταίων ετών στο tour μας είχαν απομακρύνει και αυτό είναι λογικό, γιατί συνεργάζομαι επαγγελματικά μαζί του. Σε κάθε σχέση πατέρα-γιου αυτό μπορεί να φέρει απόσταση αντί για δέσιμο", συνέχισε ο Στέφανος.

Που κατέληξε: "Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τον έχω ως πατέρα μου, ενώ μας βοηθάει ο captain της ομάδας Davis Cup (της Ελλάδας) σε ρόλο προπονητή τις τελευταίες εβδομάδες (σ.σ. ο Δημήτρης Χατζηνικολάου). Γνωριζόμαστε πολύ καλά και ελπίζω πως θα βγάλει το καλύτερό μου τένις και θα εξελιχθούμε μαζί."

Ο Τσιτσιπάς αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο US Open το απόγευμα της Τρίτης, στις 18:00 ώρα Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τον πολύ επικίνδυνο Θανάση Κοκκινάκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots