WTA
Η τρομερή Sabalenka στον θρόνο του Σινσινάτι (vids)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © CincyTennis
tn team Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 - 23:23

H Aryna Sabalenka έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της Jessica Pegula και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Σινσιναι χωρίς να απωλέσει ούτε ένα σετ, για να επιστρέψει στους τίτλους μετά από 7 μήνες.

Από το Australian Open στις αρχές της σεζόν είχε να κερδίσει τίτλο η Sabalenka, η οποία έχασε back-to-back τους τελικούς της Μαδρίτης και της Ρώμης στη χωμάτινη σεζόν, από την Iga Swiatek.

Στο τουρνουά του Σινσινάτι, όπου ήταν τρομερή από την αρχή έως το τέλος, η 26χρονη Λευκορωσίδα κέρδισε την Swiatek στα ημιτελικά και σήμερα επιβλήθηκε και της φορμαρισμένης Pegula με 6-3, 7-5, για να σταματήσει το νικηφόρο σερί 9 νικών της Αμερικανίδας.

Η Sabalenka από την πλευρά της ολοκλήρωσε το 1000άρι του Σινσινάτι χωρίς να έχει χαμένο σετ, ενώ αντιμετώπισε πολύ δυνατές παίκτριες (Pegula, Swiatek, Samsonova, Svitolina και Cocciaretto), για να κατακτήσει τον 2ο φετινό τίτλο της και 15ο συνολικά στην καριέρα της (14-14 σε τελικούς) - 6ο σε 1000άρι τουρνουά (6-2).

Η Sabalenka ήταν ανώτερη αγωνιστικά στον σημερινό τελικό και ανέλαβε από νωρίς τα ηνία του παιχνιδιού, αφού κέρδισε τα 4 από τα 5 πρώτα games της αναμέτρησης (4-1) και δεν έχασε τον έλεγχο του 1ου σετ, στο οποίο είχε όλους κι όλους 4 χαμένους πόντους από τη γραμμή του σερβίς.

Μπήκε το ίδιο δυνατά και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0 και είχε τον έλεγχο μέχρι και το 5-3, χωρίς να απειληθεί καθόλου στο σερβίς. Όταν σέρβιρε για τον τίτλο ωστόσο, στο 10ο game, ένιωσε για 1η φορά πίεση και υπέστη ένα break από το πουθενά, με αποτέλεσμα να γίνει το 5-5.

Δεν πτοήθηκε παρόλα αυτά η Λευκορωσίδα, που αμέσως πήρε πίσω το break και ανέκτησε το προβάδισμα στο 6-5, για να κρατήσει εύκολα το σερβίς της στη 2η απόπειρά της να κλείσει το ματς και να το κάνει σε 75 μόλις λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots