ATP
Έσωσε 2 m.p. και μπήκε τελικό ο Tiafoe (vid)

 
Έσωσε 2 m.p. και μπήκε τελικό ο Tiafoe (vid)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 - 6:31

O Frances Tiafoe έσωσε δυο συνεχόμενα match points απέναντι στον Holger Rune και με μια μεγάλη ανατροπή πήρε την πρόκριση για τον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του.

Για 1η φορά προκρίθηκε σε έναν τελικό Masters 1000 διοργάνωσης ο Tiafoe, ο οποίος επικράτησε του Rune με 4-6, 6-1, 7-6 (4) σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα στο Σινσινάτι.

Ο 26χρονος Αμερικανός, Νο.27 στον κόσμο, δεν έκανε μόνο την ανατροπή από το χαμένο 1ο σετ, αλλά ανέτρεψε και το 3ο σετ, στο οποίο έμεινε πίσω με 0-3 και έχανε μέχρι και το 2-5.

Δυο φορές σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά και τη δεύτερη μάλιστα ήρθε αντιμέτωπος με διπλό match point, στο 4-5, 15-40. Έσβησε το 1ο και με τη βοήθεια του φιλέ, αφού η μπάλα έκανε γκελ και τελικά πέρασε στην άλλη πλευρά, ενώ βρήκε μεγάλο σερβίς για να σβήσει και το δεύτερο στη συνέχεια.

Ισοφάρισε σε 5-5 και αργότερα σέρβιρε και 3η φορά για την παραμονή του στο ματς, στέλνοντας το σετ σε tie-break. Εκεί κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή επικρατώντας με 7-4.

 

Μετά τον χαμένο ημιτελικό στο Indian Wells το 2023 (από τον Medvedev), o Tiafoe προκρίθηκε στον 1ο τελικό του σε ένα 1000άρι και σημαντικότερο στην καριέρα του.

Συνολικά θα είναι ο 9ος τελικός της καριέρας του (3-5 σε τελικούς), με τον Αμερικανό να μην έχει κερδίσει ποτέ τίτλο μεγαλύτερο από 250άρι!

Στον τελικό της Δευτέρας (01:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, τον οποίο έχει κερδίσει μια φορά σε 4 αναμετρήσεις (1-3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots