ATP
Sinner: Νίκησε τον Zverev σε επικό ημιτελικό (vids)

 
Sinner: Νίκησε τον Zverev σε επικό ημιτελικό (vids)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 - 3:55

Ο Jannik Sinner κέρδισε τον Alexander Zverev σε μια σπουδαία μονομαχία που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια και προκρίθηκε στον τελικό του Cincinnati Masters.

Για 3 ώρες και 7 λεπτά μονομάχησαν οι Sinner και Zverev, με τον Ιταλό να παίρνει τελικά τη νίκη με 7-6 (9), 5-7, 7-6 (4) και να προκρίνεται στον τελικό του Cincinnati Open.

 

Το ματς άργησε αρκετά να ξεκινήσει λόγω των προηγούμενων διακοπών από τη βροχή, αλλά και του γεγονότως πως και οι δυο ημιτελικοί των γυναικών πήγαν στα 3 σετ. Επιπλέον, είχαμε διακοπή και στο εν λόγω παιχνίδι, στο 1ο σετ, το οποίο κατάφερε να κερδίσει ο Sinner σε ένα συναρπαστικό tie-break, στο οποίο έσβησε και 2 set points. Νωρίτερα, είχε χρειαστεί να ανατρέψει και το 3-5 στο σετ, καθώς ο Zverev σέρβιρε για την κατάκτησή του στο 10ο game.

 

Δεν πτοήθηκε πάντως ο Γερμανός, παρότι και στο 2ο σετ προηγήθηκε με 3-1 και ισοφαρίστηκε. Κατάφερε να παραμείνει στο ματς και να το στείλει σε 3ο σετ, χάρη σε νέο break που έκανε στο 12ο game, για να το πάρει με 7-5.

"Μαραθώνιο" ήταν και το 3ο σετ, στο οποίο κανείς από τους δυο δεν μπόρεσε να βρει break point. Το tie-break ήταν η δικαιότερη λύση και το πήρε και αυτό ο Sinner, αυτή τη φορά χωρίς να κινδυνέψει, αφού πήρε τον έλεγχο από νωρίς στο 3-1 και δεν τον έχασε ποτέ, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία στο 7-4.

 

Ήταν η 1η νίκη του Sinner επί του Zverev μετά από 4 χρόνια και μετά από 4 διαδοχικές ήττες που είχε από τον Γερμανό. Συνολικά ήταν η 2η, σε 6 αναμετρήσεις (2-4).

Ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης προκρίθηκε στον 5ο τελικό του σε ένα Masters τουρνουά και θα διεκδικήσει το 3ο του (2-2), μετά από το National Bank Open στο Τορόντο το 2023 και το Miami Open το 2024.

Συνολικά θα βρεθεί στον 19ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 15ο τίτλο του (14-4).

Απέναντί του στον αυριανό τελικό θα βρεθεί ο νικητής του δεύτερου ημιτελικού, όπου ο Frances Tiafoe θα αντιμετωπίσει τον Holger Rune.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots