Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Ασλανισβίλι

 
Άρτεμις Ασλανισβίλι
Άρτεμις Ασλανισβίλι
tennisnews team Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 - 10:06

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι έγινε η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των 14 ετών, μετά τη νίκη της στον τελικό επί της Βασιλικής Τρίγκα. Η Άρτεμις αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στο διπλό, μαζί με την Ανδρομάχη Μπαρμπαγιάννη.

Η Ασλανισβίλι, αθλήτρια του ΑΟΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΕΣ (Collective Tennis School), έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά στα γήπεδα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ.Α. και δεν έχασε ούτε ένα σετ στην πορεία της προς τον τίτλο.

Στα πρώτα δυο παιχνίδια της απώλεσε μόνο ένα game από τις Φωτεινή Φραγκούλη (6-0, 6-0) και Ελπίδα Δημοπούλου (6-1, 6-0), ενώ στον 3ο γύρο κέρδισε την Αλεξάνδρα Μάγια με 6-4, 6-1. Στα προημιτελικά απέκλεισε την Ελένη Παλιούρα με 6-0, 6-4 και στα ημιτελικά κέρδισε την Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου με 6-1, 6-1. Στον μεγάλο τελικό, πήρε τη νίκη επί της Βασιλικής Τρίγκα με 6-3, 6-1.

Η Ασλανισβίλι, η οποία έχει κερδίσει ακόμα δυο τίτλους σε Πανελλήνιο Juniors, το 2018 σε μονά και διπλά στα 12άρια, έκανε και φέτος το "double", καθώς στο διπλό πήρε τον τίτλο μαζί με την Ανδρομάχη Μπαρμπαγιάννη, επίσης αθλήτρια του ΑΟΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΕΣ (Collective Tennis School).

Οι δυο τενίστριες κέρδισαν στον τελικό Μαρία Τσιρώνη (Ο.Α. 3 Βήτα) και Ευγενία Σίσκου-Στρατηλάτη (Α.Ο.Α. Πρωταθλ. Καβάλας) με 3-6, 6-3, 11-9, έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots