Υποβιβάστηκε στην 3η κατηγορία η Κύπρος

 
Υποβιβάστηκε στην 3η κατηγορία η Κύπρος
tn team Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 - 11:54

Παρά την πολύ καλή προσπάθεια που πραγματοποίησε, η Εθνική ομάδα της Κύπρου δεν τα κατάφερε απέναντι στη δυνατή Αίγυπτο στο Κάιρο και υποβιβάστηκε στην 3η κατηγορία του Davis Cup.

Η Κύπρος ηττήθηκε από την Αίγυπτο με 3-1 στο El Gezera Sporting Club του Καΐρου, αποχαιρετώντας έτσι το World Group II και γνωρίζοντας τον υποβιβασμό για την 3η κατηγορία του Davis Cup.

Ο Μέλιος Ευσταθίου αγωνίστηκε πρώτος για την κυπριακή ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στο Νο.355 της παγκόσμιας κατάταξης, Mohamed Safwat, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-3, 6-2.

Ο Πέτρος Χρυσοχός κράτησε "όρθια" την Κύπρο, κερδίζοντας στον 2ο αγώνα τον Mohamed Maamoon με 6-3, 6-4.

Μεγάλο μέρος όμως του τελικού αποτελέσματος κρίθηκε στο διπλό, όπου οι Χρυσοχός και Λευτέρης Νέος έδωσαν μεγάλη μάχη, "λύγισαν" όμως στο 3ο σετ από τους Maamoon και Safwat, με 4-6, 6-3, 6-4.

Στη συνέχεια το μεγάλο όνομα των Αιγύπτιων, ο 31χρονος Safwat, έδωσε στην ομάδα του άλλη μια νίκη με ανατροπή, αφού ο Χρυσοχός είχε κερδίσει το 1ο σετ, δεν μπόρεσε όμως να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και υπέστη την ήττα με 5-7, 6-2, 6-0.

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε ο 5ος αγώνας, στον οποίο ο Amr Elsayed επικράτησε του Στυλιανού Χριστοδούλου με 6-3, 6-3.

Η Αίγυπτος εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους αγώνες του World Group II που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, όπου θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδό της στο World Group I.

Η Κύπρος αντίστοιχα, με αρχηγό αποστολής τον Δημήτρη Ηροδότου, δεν αξιοποίησε την περσινή άνοδο και θα επιστρέψει στην 3η κατηγορία της Ευρώπης, όπου θα έχει πάντως άλλη μια ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι για συμμετοχή στα πλέι οφ του World Group II.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots