Ιστορική ανατροπή της Εθνικής Ομάδας στο Davis Cup

 
Ιστορική ανατροπή της Εθνικής Ομάδας στο Davis Cup
tennisnews team Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 - 22:50

Από το 0-2 της πρώτης ημέρας, η Εθνική μας ομάδα έκανε το 3-2 και κέρδισε την Τζαμάικα σε μια ιστορική ανατροπή.

Το Δελτίο Τύπου της ΕΦΟΑ:

Με επική ανατροπή η Εθνική Ομάδα Τένις νίκησε την Τζαμάικα με 3-2 και τον Σεπτέμβριο θα διεκδικήσει την άνοδο στο World Group I του Davis Cup. Αν και η ελληνική ομάδα είχε χάσει τους δύο πρώτους αγώνες της Παρασκευής, το Σάββατο κυριάρχησε αρχικώς στο διπλό και εν συνεχεία στα δύο μονά και πανηγύρισε μία σπουδαία επιτυχία στα play–offs του World Group II του Davis Cup.

Στο κρίσιμο ματς των διπλών που άνοιξε το πρόγραμμα της ημέρας, καθώς η Τζαμάικα χρειαζόταν έναν πόντο για να φτάσει στη νίκη, ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Μάρκος Καλοβελώνης  επικράτησαν με 2-0 σετ (6-2, 6-3) των Blaise Bicknell, Rowland Phillips, μειώνοντας το σκορ σε 2-1 και κρατώντας τη χώρα μας «ζωντανή» στη διεκδίκηση της νίκης.

«Κάναμε ένα εξαιρετικό ματς από την αρχή ως το τέλος. Παίζουμε πολύ καλά με τον Μάρκο, υπάρχει καλή χημεία. Έχει μεγάλη σημασία το δέσιμο, είχαμε και σωστό πλάνο», δήλωσε ο Πέτρος Τσιτσιπάς μετά το τέλος του ματς.

Από την πλευρά του ο Μάρκος Καλοβελώνης εστίασε στην καλή συνεργασία που έχουν οι δύο αθλητές στο κορτ. «Κάναμε καλό ματς και οι δύο. Ήμασταν καλύτεροι, αυτό είναι σίγουρο. Έχουμε παίξει πολλά ματς μαζί και αυτό βοηθάει, είμαστε δεμένοι», ήταν τα λόγια του.



Ακολούθησε το τέταρτο ματς στο οποίο ο Αριστοτέλης Θάνος νίκησε τον Blaise Bicknell με 2-0 σετ (6-4, 6-4) ισοφαρίζοντας τη συνάντηση σε 2-2.

Ο Θάνος που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική ομάδα στο Davis Cup, ευχαρίστησε τον κόσμο για την ώθηση που του έδωσε προκειμένου να φθάσει στη νίκη: «Ήταν ξεχωριστό, σας ευχαριστώ όλους. Ήταν η πρώτη φορά που παίζω με τόσο κόσμο στο πλευρό μου και αυτό μου έδωσε ώθηση. Είχα πολύ άγχος, αλλά το αντιμετώπισα σωστά».



Στον 5ο και καθοριστικό αγώνα, ο Πέτρος Τσιτσιπάς επικράτησε του Rowland Phillips με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-4) με την Εθνική Ελλάδας να φθάνει στην ανατροπή και να πανηγυρίζει τη νίκη με 3-2 στη συνάντηση με την Τζαμάικα. Μία νίκη που πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο όλα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας που υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Χατζηνικολάου έγραψαν ιστορία. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Αριστοτέλης Θάνος ξεκίνησαν στα σωματεία τους και ανδρώθηκαν τενιστικά έχοντας δίπλα τους τον Δημήτρη Χατζηνικολάου.

«Το κάναμε όλοι μαζί», ήταν τα πρώτα λόγια του Πέτρου Τσιτσιπά μετά τη σπουδαία νίκη του. Και πρόσθεσε: «Δεν έχω ξανανιώσει έτσι. Είναι κάτι τρομερό, κάτι που ονειρευόμουν. Έχω περάσει πολύ χρόνο βλέποντας το καθοριστικό ματς στις συναντήσεις του Davis Cup και είναι φοβερό που έπαιξα κι εγώ ένα. Θα το γιορτάσουμε σήμερα, είναι μια ξεχωριστή μέρα».



Είναι η δεύτερη φορά που η Εθνική Ομάδα επιστρέφει από το 0-2, και πρώτη μετά τον Απρίλιο του 2000 στη Σόφια, στον 1ο γύρο του Group 2 της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, όταν κι είχε επικρατήσει της Βουλγαρίας με 3-2.  

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) κατόπιν ανάθεσης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και των χορηγών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στα κλειστά γήπεδα χωμάτινης επιφάνειας των εγκαταστάσεων του Ace Tennis Club (Λεωφ. Ανθούσας 9, Παλλήνη).

Η Εθνική μας Ομάδα και το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. ευχαριστεί την ITF και όλους όσοι υποστήριξαν  την διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots