Μια μέρα με την Εθνική Γυναικών: "Στόχος η άνοδος στο Group I"

 
Μια μέρα με την Εθνική Γυναικών: "Στόχος η άνοδος στο Group I"
tn team Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 - 12:09

Η Εθνική ομάδα των Γυναικών έκανε "κατάληψη" στα stories του tennisnews.gr στο Instagram, με τις Ελληνίδες παίκτριες που θα μας εκπροσωπήσουν αυτή την εβδομάδα στους αγώνες του Billie Jean King Cup στη Φινλανδία, να μοιράζονται μια μέρα τους από την προετοιμασία και να κάνουν δηλώσεις, τονίζοντας πως μεγάλος στόχος είναι η άνοδος στην 1η κατηγορία.

Οι 4 παίκτριες που θα μας εκπροσωπήσουν αυτή την εβδομάδα στο Vierumaki της Φινλανδίας, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Μάρθα Ματούλα, Μιχαέλα Λάκη και Ελένη Χριστοφή, μονοπώλησαν χθες στα stories του tennisnews.gr στο Instagram, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δούμε πως είναι μια μέρα στην προετοιμασία τους, ενώ παράλληλα έκαναν δηλώσεις, μοιράστηκαν μερικά πράγματα για εκείνες και μας έδειξαν το φανταστικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα!

Μπορείτε να βρείτε όλα τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Instagram του tennisnews.gr, στα highlights με hashtag #BJKC.

Οι δηλώσεις των Ελληνίδων παικτριών:

Μάρθα Ματούλα: "Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στην Εθνική ομάδα τένις. Πριν από ενάμιση χρόνο τελείωσα τις σπουδές μου στην Αμερική, όπου έπαιζα στο University of Tulsa κολεγιακό. Από τότε ασχολούμαι καθημερινά στο άθλημα. Βεβαίως ο τίτλος και στα μονά και στα διπλά που πήρα ήταν μεγάλη ανταμοιβή, γιατί το tour είναι πολύ δύσκολο όπως γνωρίζει ο κάθε παίκτης και η κάθε παίκτρια. Ειδικά ερχόμενη από την Αμερική όπου ταξιδεύαμε ομαδικώς. Τώρα ταξιδεύω μόνη μου και πρέπει να ανταπεξέλθω σε όλα αυτά μόνη μου, οπότε με έκανε να νιώσω πολύ καλά."

Δέσποινα Παπαμιχαήλ: "Η αλήθεια είναι πως είχα μια πολύ ανοδική χρονιά, πρωτόγνωρες εμπειρίες, συμμετοχή σε Grand Slam στο US Open και στην Αυστραλία. Νιώθω ότι ανταμείφθηκα για τη δουλειά τόσων ετών, είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό και θέλω να συνεχίσουμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Με την Εθνική παίζω εδώ και χρόνια και είναι πάντα τιμή να φοράω το εθνόσημο. Φέτος ο στόχος μας είναι η άνοδος στο Group I του Europe/Africa."

Ελένη Χριστοφή: "Έχω ξανασυμμετάσχει στην Εθνική γυναικών μερικά χρόνια πριν και στα 18 μου αποφάσισα να πάω στην Αμερική να σπουδάσω. Τελείωσα τις σπουδές μου στο University of Georgia τον περασμένο Μάιο και τους τελευταίους 6 μήνες αποφάσισα να αφοσιωθώ 100% στο τένις και να συνεχίσω επαγγελματικά. Η μετάβαση ήταν αρκετά δύσκολη, γιατί στο πανεπιστημιακό μαθαίνεις να είσαι μέσα σε μια ομάδα ενώ στο επαγγελματικό tour είσαι μόνος σου, είσαι υπεύθυνος για όλα και πρέπει να τα οργανώσεις όλα. Από την άλλη έχει και τα καλά του, το τένις είναι το άθλημα που κάνω από πολύ μικρή και το αγαπώ πάρα πολύ, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι ξανά σ' αυτό το μονοπάτι."

Μιχαέλα Λάκη: "Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη με τα αποτελέσματά μου, στόχος μου είναι να φέρω ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στα Grand Slam Juniors και να παίξω περισσότερα ITF Futures γυναικών, ώστε να έχω ακόμα καλύτερη κατάταξη. Είμαι πάρα πολύ περήφανη να φοράω το εθνόσημο και να παίζω για τη χώρα μου και πιστεύω ότι έχουμε μια πάρα πολύ καλή πιθανότητα να πάρουμε την άνοδο."

Η ομάδα μας έχει ρεπό σήμερα και θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αύριο Τετάρτη, αντιμετωπίζοντας τη νικήτρια του (σημερινού) αγώνα, μεταξύ της Αιγύπτου και της Νορβηγίας. Την Πέμπτη θα παίξει και με την ηττημένη ομάδα αυτού του αγώνα, με τον στόχο να είναι φυσικά οι δυο νίκες, που θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο της ανόδου στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots