Ήττα για τη Μιχαέλα, προβάδισμα για τη Νορβηγία

 
Ήττα για τη Μιχαέλα, προβάδισμα για τη Νορβηγία
tn team Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 - 16:23

Η Malene Helgo κέρδισε τη Μιχαέλα Λάκη στον πρώτο αγώνα του tie της Νορβηγίας με την Ελλάδα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της.

Δεν τα κατάφερε η Μιχαέλα Λάκη στον πρώτο αγώνα του tie της Ελλάδας με τη Νορβηγία για τη 2η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup, καθώς γνώρισε την ήττα από τη Malene Helgo, Νο.334 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-4, 6-1.

H Μιχαέλα προηγήθηκε 3 φορές με break στο 1ο σετ, στο 1-0, στο 3-2 και στο 4-3, όμως καμία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμα αυτό. H Helgo, η οποία έπαιξε για 2η φορά στα indoor γήπεδα του Vierumaki της Φινλανδίας αφού έπαιξε και χθες, κερδίζοντας τη Sandra Samir της Αιγύπτου με 2-0 σετ, επέστρεψε όλες τις φορές και στο 2ο σετ έχασε μόνο ένα game, για να κερδίσει συνολικά τα 9 από τα 10 τελευταία games της αναμέτρησης και να ολοκληρώσει τη νίκη της σε 69 μόλις λεπτά.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα παίζει για 1η φορά σήμερα στο τουρνουά, ενώ η Νορβηγία έπαιξε και χθες, κερδίζοντας την Αίγυπτο με 2-1.

Θα ακολουθήσει η δεύτερη αναμέτρηση των μονών, ανάμεσα στη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Νο.1 της αποστολής μας και Νο.172 στην παγκόσμια κατάταξη, και το Νο.1 της Νορβηγίας, Ulrikke Eikeri, Νο.239 στην παγκόσμια κατάταξη στα μονά και Νο.50 στα διπλά.

Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα μας, ώστε να έχει δυνατότητες νίκης στο συγκεκριμένο tie, που θα ολοκληρωθεί αργότερα με το διπλό, όπου Μάρθα Ματούλα και Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσουν τις Eikeri και Helgo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots