Πήρε το ελληνικό ντέρμπι με ανατροπή η Λάκη

 
Πήρε το ελληνικό ντέρμπι με ανατροπή η Λάκη
tn team Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 - 19:37

Η Μιχαέλα Λάκη είχε πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην Έλενα Κοροκοζίδη, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στη νίκη, παρότι σε 3 περιπτώσεις βρέθηκε 2 πόντους μακριά από την ήττα.

Πολύ δύσκολο απόγευμα είχε η Μιχαέλα Λάκη στο Perigueux της Γαλλίας, αλλά κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση της Έλενας Κοροκοζίδη με 5-7, 7-6 (6), 6-1, σε 2 ώρες και 43 λεπτά αγώνα.

Η Λάκη βρέθηκε 3 φορές στο ματς 2 πόντους μακριά από την ήττα. Στο 2ο σετ, η Κοροκοζίδη σέρβιρε για τη νίκη στο 7-5, 5-4, προηγήθηκε με 15-0 και ήταν 2 πόντους μακριά από την πρόκριση, στο 30-30 και στο 40-40.

Δεν μπόρεσε να φτάσει σε match point η Κοροκοζίδη και η Λάκη τελικά έκανε το break, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Η Λάκη στη συνέχεια προηγήθηκε με 6-2, ωστόσο έχασε και τα 4 διαδοχικά set point που είχε, με την Κοροκοζίδη να την ισοφαρίζει σε 6-6 και να φτάνει για μια ακόμα φορά πολύ κοντά στην πρόκριση.

Η Λάκη έμεινε ξανά "ζωντανή" στο ματς, κερδίζοντας τους 2 επόμενους πόντους και κατακτώντας το tie-break με 8-6 και το 2ο σετ. Μετά απ' αυτό άλλαξε το σκηνικό, με τη Μιχαέλα να κυριαρχεί στο 3ο σετ και να προηγείται μέχρι και με 5-0, για να το κλείσει τελικά στο 7ο game.

Στον 2ο γύρο του Engie Open Perigord, τουρνουά 25.000 δολαρίων της ITF, η Λάκη θα αντιμετωπίσει την Francesca Curmi από τη Μάλτα, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.338 στον κόσμο.

Η Κοροκοζίδη εκτός από τη μάχη που έδωσε σήμερα είχε πετύχει και 2 νίκες στο Perigueux, όπου είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά. Εκεί απέκλεισε τη Γαλλίδα Zoe Billon με 5-7, 6-1, 10-3 και τη Γαλλίδα Victoira Lansaman με 6-2, 6-2.

Θα παραμείνει στη γαλλική πόλη η Κοροκοζίδη, η οποία θα παίξει και στο διπλό, παίζοντας μαζί με την Polina Leykina. Στο διπλό θα παίξει και η Μιχαέλα Λάκη. Αμφότερες οι δυο Ελληνίδες θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους από τα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots