Μεγάλη νίκη Λάκη και πιο κοντά στην πρόκριση η Ελλάδα!

 
Μεγάλη νίκη Λάκη και πιο κοντά στην πρόκριση η Ελλάδα!
tn team Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 - 17:08

Η Μιχαέλα Λάκη επιβλήθηκε της Sandra Samir με 2-0 σετ, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη και πολύ σημαντική νίκη για την Ελλάδα, που προηγείται με 1-0 της Αιγύπτου. Αυτή ήταν η 1η νίκη στο Billie Jean King Cup για τη 17χρονη Μιχαέλα!

Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε τη Sandra Samir με 6-3, 6-4 και έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα επί της Αιγύπτου με 1-0, στα πλαίσια της φάση των ομίλων του τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup.

Η 17χρονη Ελληνίδα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, για να βγάλει "νοκ άουτ" το Νο.2 της Αιγύπτου και Νο.419 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, δείχνοντας και πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τη χθεσινή της πρεμιέρα.

Και στα 2 σετ βρέθηκε πίσω με break η Μιχαέλα, όμως επέστρεψε από το 0-2 στο 1ο σετ και το κατέκτησε με 6-3, κερδίζοντας τα 6 από τα 7 επόμενα games. Στο 2ο σετ έμεινε επίσης πίσω με 0-2 και έσβησε ένα game point της Samir για το 0-3, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Αργότερα έμεινε πίσω (χωρίς break) με 2-3 και με 3-4, αλλά κέρδισε τους 12 από τους 15 τελευταίους πόντους της αναμέτρησης και πήρε το 2ο σετ με 6-4, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Μιχαέλα στο Billie Jean King Cup, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο της πέρσι, δίνοντας ένα πολύ δυνατό ματς με την Ιταλίδα Jasmine Paolini για την 1η κατηγορία. Για φέτος ήταν η 2η αναμέτρησή της, μετά τη χθεσινή ήττα από τη Νορβηγίδα Malene Helgo.

Η Ελλάδα μετά την πολύ μεγάλη νίκη επί της Νορβηγίας χθες, μπορεί με νίκη επί της Αιγύπτου να πάρει την 1η θέση στον όμιλό της και να διεκδικήσει αύριο την επιστροφή της στην 1η κατηγορία. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν πάρει τη 2η θέση, κάτι που για να καταφέρει θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 2 σετ στα επόμενα παιχνίδια με την Αίγυπτο.

Στο επόμενο παιχνίδι, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει τη Νο.61 της παγκόσμιας κατάταξης Mayar Sherif.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots