Κέρδισε τη Μάλτα και παίζει με Βοσνία για πρόκριση η Εθνική!

 
Κέρδισε τη Μάλτα και παίζει με Βοσνία για πρόκριση η Εθνική!
tn team Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 - 19:46

Η μέρα έκλεισε πανηγυρικά για την Εθνική μας ομάδα στο Oeiras της Πορτογαλίας, αφού η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πήραν τη νίκη στο διπλό και έκαναν το 2 στα 2 για την ελληνική ομάδα, που θα παίξει αύριο με τη Βοσνία για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα πλέι-οφ. 

Η ήττα της Παπαμιχαήλ που ήρθε σε ένα παιχνίδι με πολλές χαμένες ευκαιρίες για την πρωταθλήτριά μας έμεινε γρήγορα πίσω, καθώς στο διπλό η ίδια η Παπαμιχαήλ, με τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο πλευρό της, πήραν τη νίκη επί των Elaine Genovese και Helene Pellicano με 6-1, 6-2, για να κάνουν το 2-1 της Ελλάδας επί της Μάλτας στο Oeiras της Λισαβόνας.

Η Ελλάδα έχει πλέον 2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup και θα παίξει αύριο με τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, με τη νίκη να τη στέλνει και μαθηματικά στα πλέι-οφ.

Θυμίζουμε πως στα πλέι-οφ, που θα γίνουν το Μεγαλο Σάββατο (15/04), οι δυο καλύτερες ομάδες από κάθε όμιλο θα διεκδικήσουν τα δυο εισιτήρια ανόδου στο Group I του Billie Jean King Cup.

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΛΤΑ 2-1
Jamor Sports Complex, Oeiras, Πορτογαλία (clay, outdoor)
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου - Elaine Genovese 6-1, 6-2
Δέσποινα Παπαμιχαήλ - Francesca Curmi 6-4, 6-7, 4-6
Γραμματικοπούλου/Παπαμιχαήλ - Genovese/Pellicano 6-1, 6-2

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots