Έχασε 6 m.p. η Παπαμιχαήλ, ισοφάρισε η Μάλτα (vid)

 
Έχασε 6 m.p. η Παπαμιχαήλ, ισοφάρισε η Μάλτα (vid)
tn team Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 - 18:51

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έχασε 6 match points στο 2ο σετ της αναμέτρησής της με την Francesca Curmi και αυτό της στοίχισε, καθώς η Μαλτέζα τενίστρια πήρε τη νίκη στο παιχνίδι της εβδομάδας στη Λισαβόνα. Θα διεκδικήσει τη νίκη στα διπλά η Ελλάδα.

Ήταν μια συγκλονιστική μάχη, με την Francesca Curmi να φτάνει σε πολύ μεγάλη ανατροπή εις βάρος της Δέσποινας Παπαμιχαήλ με 4-6, 7-6, 6-4 και να κρατάει "ζωντανή" τη Μάλτα στο tie με την Ελλάδα στο Oeiras της Πορτογαλίας.

Η κορυφαία Μαλτέζα τενίστρια, Νο.391 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, χρειάστηκε να σβήσει 6 match points στο 2ο σετ, για να το ανατρέψει και να στείλει τη μονομαχία της με την Παπαμιχαήλ σε 3ο σετ.

Εκεί επικράτησε με 6-4 και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή, σε περισσότερο από 3 ώρες παιχνιδιού, για να ισοφαρίσει τη σειρά των αγώνων της Ελλάδας με τη Μάλτα.

Θυμίζουμε πως σε ένα πολύ διαφορετικό και μονόπλευρο παιχνίδι, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είχε κερδίσει νωρίτερα την Elaine Genovese με 6-1, 6-2 και είχε δώσει το προβάδιμα στην ελληνική ομάδα.

Τα πάντα σ' αυτό το tie θα κριθούν στο διπλό, όπου η Γραμματικοπούλου και η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσουν τις Genovese και Helene Pellicano.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα αναζητάει το 2 στα 2 που θα ξεκαθαρίσει αρκετά τα πράγματα και θα της δώσει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για πλέι οφ ανόδου στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup, που θα διεξαχθούν το Σάββατο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots