Κέρδισε τη Βοσνία και μπήκε στα πλέι-οφ η Ελλάδα!

 
Κέρδισε τη Βοσνία και μπήκε στα πλέι-οφ η Ελλάδα!
tn team Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 18:42

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισαν και σήμερα το διπλό που έπαιξαν μαζί, για να στείλουν την Ελλάδα στα πλέι-οφ ανόδου για το Group I του Billie Jean King Cup, στο Oeiras της Πορτογαλίας.

Το διπλό έδωσε τη λύση και σήμερα στην ομάδα της Ελλάδας, που επικράτησε της Βοσνίας με 2-1 και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι-οφ ανόδου, στο τουρνουά της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Group II του Billie Jean King Cup, στη Λισαβόνα.

Θυμίζουμε πως η ελληνική ομάδα προηγήθηκε σήμερα μετά τη νίκη της Γραμματικοπούλου στο πρώτο rubber του tie με τη Βοσνία, ωστόσο οι Βόσνιες ισοφάρισαν χάρη στη νίκη της Berberovic επί της Παπαμιχαήλ στο δεύτερο ματς.

Στο διπλό, Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ επικράτησαν των Berberovic και Anita Wagner με 6-3, 7-6 (3) σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και έκαναν το 2 στα 2 για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα, που έχει κερδίσει μέχρι τώρα όλα τα διπλά στο τουρνουά, ενώ Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου μαζί μετρούν 2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, έκανε το 3 στα 3 συνολικά στη διοργάνωση και μοιράζεται προς το παρόν την 1η θέση με την οικοδέσποινα Πορτογαλία.

Αύριο θα την αντιμετωπίσει για την πρωτιά στον όμιλο, που θα παίξει ρόλο για την καλύτερη δυνατή διασταύρωση. Στον άλλον όμιλο την πρόκριση εξασφάλισαν η Εσθονία, που έχει την Anett Kontaveit στην αποστολή της, και η Γεωργία, που θα αναμετρηθούν επίσης αύριο για την 1η θέση.

Οι δυο πρώτες ομάδες των δυο ομίλων θα αντιμετωπίσουν τις δεύτερες των άλλων ομίλων το Μεγάλο Σάββατο και οι δυο νικήτριες ομάδες θα ανεβούν στο Group I του Billie Jean King Cup.

ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ & ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ 2-1
Jamor Sports Complex, Oeiras, Πορτογαλία (clay, outdoor)
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου - Dea Herdzelas 6-1, 1-0, ret.
Δέσποινα Παπαμιχαήλ - Nefisa Berberovic 4-6, 4-6
Γραμματικοπούλου/Παπαμιχαήλ - Berberovic/Wagner 6-3, 7-6 (3)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots