BJKC: Με Σάκκαρη, Ostapenko και Wozniacki οι αγώνες για την 1η κατηγορία

 
Η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε στο Oeiras και το 2023, για τους αγώνες της 2ης κατηγορίας.
Η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε στο Oeiras και το 2023, για τους αγώνες της 2ης κατηγορίας.
tn team Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 - 14:45

Σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα θα γίνουν οι αγώνες της 1ης κατηγορίας για το Billie Jean King Cup, με την Ελλάδα να διεκδικεί την άνοδο με τη Μαρία Σάκκαρη στην αποστολή της, ενώ στο τουρνουά αναμένονται και οι Jelena Ostapenko και Caroline Wozniacki. Αναλυτικά οι αποστολές.

Από τις 8 έως τις 13 Απριλίου, 12 εθνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα συγκεντρωθούν στο Oeiras της Πορτογαλίας, για να διεκδικήσουν τις 4 θέσεις ανόδου για τα πλέι-οφ του Νοεμβρίου - εκεί όπου οι ομάδες διεκδικούν την άνοδο στο βασικό τουρνουά της επόμενης χρονιάς, συνεπώς και τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Για την Ελλάδα κορυφαία είδηση είναι φυσικά η μεγάλη επιστροφή της Μαρίας Σάκκαρη, που δεν έχει αγωνιστεί στο Billie Jean King Cup από το 2019. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρισκόταν και πέρσι στο Oeiras, για τους αγώνες της 2ης κατηγορίας της Ευρώπης αυτή τη φορά, δεν ήταν όμως σε θέση να παίξει λόγω ασθένειας που την ταλαιπωρούσε. Παρά την απουσία της πάντως, τα υπόλοιπα κορίτσια κατάφεραν να πάρουν την άνοδο στην 1η κατηγορία για τη χώρα μας.

Στην ελληνική αποστολή έχουν δηλωθεί ακόμα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Μάρθα Ματούλα, οι παίκτριες δηλαδή που απάρτιζαν και πέρσι την Εθνική. Captain της ελληνικής ομάδας είναι ο Γιάννης Στεργίου.

Το τουρνουά αναμένεται δυνατό, με τη Δανία να εκπροσωπείται από τις Clara Tauson και Caroline Wozniacki, οι οποίες βεβαίως δεν χρειάζονται συστάσεις. H Λετονία θα έχει επίσης στη διάθεσή της την Jelena Ostapenko, που από πέρσι παίζει σταθερά καλά και βρίσκεται στο Νο.10 του κόσμου.

Με πολύ δυνατές ομάδες κατεβαίνουν και η πλήρεις Ουγγαρία, Βουλγαρία και Αυστρία, η πάντα υπολογίσιμη Σερβία και φυσικά η γηπεδούχος Πορτογαλία.

Δείτε αναλυτικά τις 12 ομάδες που θα συμμετέχουν και τις αποστολές τους:

Οι 12 ομάδες θα μοιραστούν σε 3 ομίλους, από τους οποίους οι 3 κορυφαίες θα προκριθούν απευθείας στα πλέι-οφ. Οι 3 δεύτερες ομάδες από κάθε όμιλο θα παίξουν μεταξύ τους σε έναν νέο όμιλο, για το 4ο εισιτήριο των πλέι-οφ. Αντίστοιχα, θα παίξουν μεταξύ τους σε έναν όμιλο οι 3 τρίτες ομάδες και οι 3 τελευταίες σε έναν άλλον, ώστε να καθοριστεί η τελική κατάταξη στο τουρνουά. Οι δυο τελευταίες ομάδες, θα υποβιβαστούν στη 2η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του 2025.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots