Μπήκαν 16άδα Λάκη, Σκορίλας και Σακελλαρίδης

 
Μπήκαν 16άδα Λάκη, Σκορίλας και Σακελλαρίδης
tn team Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 - 18:10

Η Μιχαέλα Λάκη, ο Αλέξανδρος Σκορίλας και ο Στέφανος Σακελλαρίδης θα συνεχίσουν στη φάση των "16" στα τουρνουά της 2ης εβδομάδας του 2nd Nana ITF World Tournament Series.

Μια πολύ καλή νίκη πέτυχε η Μιχαέλα Λάκη στη διοργάνωση των 25.000 δολαρίων που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του NANA Tennis Club, καθώς απέκλεισε τη Σέρβα Lola Radivojevic, No.6 στο ταμπλό και Νο.275 στην παγκόσμια κατάταξη, με 4-6, 6-4, 6-3.

Ήταν μια πολύ μεγάλη μάχη, με τη 18χρονη Ελληνίδα, Νο.516 στον κόσμο, να χάνει προσωρινά ένα προβάδισμα με 4-2 στο 2ο σετ και να βρίσκεται πίσω με 4-4, 0-15 σε κρίσιμο σημείο. Δεν απώλεσε την ψυχραιμία της, κράτησε το σερβίς της για το 5-4 και στο επόμενο game έκανε νέο break, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί έχασε ξανά προβάδισμα με break, με το 2-0 να γίνεται 2-2, όμως το ανέκτησε γρήγορα στο 4-2 και στη συνέχεια διατήρησε τον έλεγχο, για να "σφραγίσει" τη νίκη της στο 9ο game, έπειτα από 2 ώρες και 47 λεπτά αγώνα.

Αύριο για τη φάση των "16" της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Ηρακλείου, η Μιχαέλα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Marie Vogt, που θυμίζουμε πως χθες απέκλεισε για τον 1ο γύρο την Έλενα Κοροκοζίδη.

Στον 1ο γύρο αποκλείστηκαν σήμερα και οι Έλενα Χριστοφή και Δήμητρα Παύλου. Η πρώτη ηττήθηκε από την Ελβετίδα Leonie Kung με 6-4, 6-3, ενώ η Παύλου από την Ρουμάνα Irina Bara, No.2 στο ταμπλό και Νο.190 στον κόσμο, με 6-3, 6-0. Παύλου και Χριστοφή παίζουν μαζί στο διπλό, όπου παραμένουν στο ταμπλό, καθώς αύριο θα αντιμετωπίσουν για τα προημιτελικά τις Ana Candiotto και Simona Ogescu.

Στο τουρνουά των ανδρών, που γίνεται στα σκληρά γήπεδα του NANA Tennis Club και ανήκει στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων της ITF, είχαμε δυο ελληνικές προκρίσεις στον 2ο γύρο των μονών.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε τον Μιχάλη Σακελλαρίδη με 6-2, 6-1 και πήρε την πρόκριση σε 74 λεπτά. Ο Σκορίλας θυμίζουμε πως έκανε την καλύτερη πορεία από τους Έλληνες αθλητές στα τουρνουά της προηγούμενης (1ης) εβδομάδας του 2nd NANA ITF World Tournament Series, φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό, κέρδισε τον Ελβετό lucky loser Alexander Orlov με 6-3, 6-4 και ακολούθησε τον Σκορίλα στη φάση των "16".

Εκτός 16άδας έμειναν οι Γιάννης Κουντουράκης και Στέφανος Σχινάς. Κάνοντας μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση, ο Κουντουράκης δεν απέφυγε τελικά την ήττα από τον Ολλανδό Guy Den Ouden, No.4 στο ταμπλό και Νο.418 στον κόσμο, με 7-5, 6-4. Καλή προσπάθεια και για τον Σχινά, που ηττήθηκε από τον Βραζιλιάνο Gabriel Decamps, Νο.664 στον κόσμο και άλλοτε Νο.262 στην ΑΤΡ, με 6-2, 6-3.

Αύριο, ο Σκορίλας θα παίξει με τον Sidane Pontjodikromo, Nο.6 στο ταμπλό, τον οποίο είχε κερδίσει την προηγούμενη εβδομάδα στα ίδια γήπεδα. Ο Στέφανος Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσει τον Oleg Prihodko. Στα διπλά, οι Χρήστος Γκλαβάς και Σχινάς θα αντιμετωπίσουν για τα προημιτελικά τους Orlov και Stefan Palosi, No.3 στο ταμπλό.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα των τουρνουά

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots