Πρόκριση για τη Χριστοφή στο 40άρι του Ηρακλείου

 
Η Έλενα Χριστοφή
Η Έλενα Χριστοφή
tn team Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 - 18:14

Η Έλενα Χριστοφή προκρίθηκε στις "16" καλύτερες της δυνατής διοργάνωσης των 40.000 δολαρίων του Ηρακλείου στο NANA Tennis Club. Στα προημιτελικά των διπλών οι Χριστοφή, Δήμητρα Παύλου και Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Η Χριστοφή έκανε πολύ καλή εμφάνιση για να κερδίσει την Γαλλίδα qualifier Lucie Nguyen Tan με 6-1, 7-5 και να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 40.000 δολαρίων της ITF, που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του NANA Tennis Club στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Για τον 1ο γύρο αγωνίστηκαν σήμερα και οι Σαπφώ Σακελλαρίδη και Έλενα Κοροκοζίδη, που έμειναν εκτός συνέχειας. Η Σακελλαρίδη ηττήθηκε από την Brenda Fruhvirtova, No.2 στο ταμπλό και Νο.139 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-4, 6-1. Η Κοροκοζίδη γνώρισε την ήττα από την Ιταλίδα qualifier, Sofia Rocchetti, με 6-1, 6-0.

Στο διπλό, η Χριστοφή και η Δήμητρα Παύλου επικράτησαν της Κοροκοζίδη και της Λετονής Margarita Ignatjeva με 3-6, 6-2, 10-4, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά και η Σακελλαρίδη, η οποία μαζί με τη Ρουμάνα Oana Gavrila, με την οποία βρίσκονται στο Νο.2 του ταμπλό, κέρδισαν τη Βελγίδα Lara Salden και τη Λετονή Daniela Vismane με 2-6, 6-4, 10-4.

Στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων των ανδρών, που διεξάγεται παράλληλα στα σκληρά γήπεδα του NANA Tennis Club, ο Δημήτρης Σακελλαρίδης ολοκλήρωσε σήμερα την καλή του πορεία, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ολλανδό Sidane Pontjodikromo, Νο.533 στον κόσμο, με 6-2, 6-2. Θυμίζουμε πως ο 17χρονος Δημήτρης είχε ξεκινήσει την πορεία του από τα προκριματικά, όπου πέτυχε 2 νίκες.

Εκτός 16άδας έμειναν και τα αδέρφια του, Στέφανος και Μιχάλης. Ο Στέφανος Σακελλαρίδης είχε 2 match points, δεν τα αξιοποίησε όμως και ηττήθηκε από τον Ολλανδό qualifier, Guy Den Heijer, με 5-7, 6-3, 7-6 (7).

Ο Μιχάλης Σακελλαρίδης γνώρισε την ήττα από τον Ολλανδό Ronetto Van Tilburg με 6-0, 6-1. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας ηττήθηκε από τον Γερμανό Peter Heller με 6-2, 6-2. Tέλος, πολύ καλή προσπάθεια έκανε και ο Γιάννης Κουντουράκης, που ηττήθηκε από τον Ιταλό Enrico Dalle Valle, Nο.3 στο ταμπλό και Νο.301 στον κόσμο, με 6-4, 6-1.

Για το διπλό, αγωνίστηκαν οι Χρήστος Γκλαβάς και Ανδρέας Λοϊζάς, οι οποίοι ηττήθηκαν από τον Ελβετό Adrian Bodmer και τον Γερμανό Peter Heller, με 6-3, 6-2.

Αύριο θα έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον στην δύσκολη αποστολή της Χριστοφή στον 2ο γύρο του μονού κόντρα στην Ρουμάνα Irina Maria Bara, No.5 στο ταμπλό και Νο.190 στον κόσμο.

Για τα προημιτελικά των διπλών, οι Χριστοφή και Παύλου θα αντιμετωπίσουν τις Νο.3 του ταμπλό, Nika Radisic και Anita Wagner, η Σακελλαρίδη και η Gavrila θα παίξουν με τις Gabriela Ce και Cristina Dinu, ενώ στους άνδρες οι Δημήτρης και Στέφανος Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσουν τους Bodmer και Heller και ο Μιχάλης Σακελλαρίδης με τον Sebastian Santibanez τους Vladyslav Orlov και Patrick Toman.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots