Έμειναν εκτός στο Ηράκλειο Σακελλαρίδης και Κουντουράκης

 
O Στέφανος Σακελλαρίδης
O Στέφανος Σακελλαρίδης
tn team Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 - 18:54

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης και ο Γιάννης Κουντουράκης ολοκλήρωσαν σήμερα τις προσπάθειές τους στο μονό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο. Προκρίθηκαν στο διπλό οι Παύλος και Πέτρος Τσιτσιπάς, καθώς και η Έλενα Χριστοφή.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης, αν και Νο.1 στο ταμπλό του τουρνουά είχε μια πολύ δύσκολη κλήρωση, αφού έπαιξε με τον 18χρονο Γάλλο Arthur Gea, Νο.567 στον κόσμο και πρωταθλητή στα τουρνουά των δυο προηγούμενων εβδομάδων στο Lyttos Beach. Οι δυο παίκτες πάλεψαν, με τον Gea να παίρνει στο τέλος τη νίκη με 6-3, 1-6, 6-2.

Στον τελευταίο γύρο των προκριματικών ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Γιάννης Κουντουράκης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Μεξικανό Rodrigo Alujas με 4-6, 6-3, 10-5. Ο Κουντουράκης είχε κερδίσει τις προηγούμενες μέρες τους Ολλανδούς Edward Etty με 7-6 (5), 6-3 και Arthur Van Der Kooij με 7-6 (0), 6-3.

Στον 2ο γύρο των προκριματικών του τουρνουά ολοκλήρωσαν τις πορείες τους οι Στέφανος Σχινάς, Δημήτρης Σακελλαρίδης, Γιώργος Νουχάκης, Ανδρέας Λοϊζάς και Βαγγέλης Κυπριώτης, ενώ στον 1ο προκριματικό γύρο συμμετείχαν οι Θοδωρής Βάλτσης, Άγγελος Αυγέρης, Μιχάλης Σακελλαρίδης, Χρήστος Αντωνόπουλος, Γιώργος Βάλαρης, Σπύρος Ναούμ και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος.

Στο διπλό, στα προημιτελικά μπήκαν οι Παύλος και Πέτρος Τσιτσιπάς, που επικράτησαν σήμερα του Αντωνόπουλου και του Γιάννη Ξυλά με 6-1, 6-4.

Οι Μιχάλης και Στέφανος Σακελλαρίδης ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τους Simon Freund και Younes Lalami Laaroussi, Νο.4 στο ταμπλό, με 7-5, 6-7 (5), 10-6, ενώ οι Μάρκος Καλοβελώνης και Αλέξανδρος Σκορίλας γνώρισαν την ήττα από τους Dennis Dragomirov και Richard Zusman με 6-3, 6-4.

Ήττα και για τους Άγγελο Αυγέρη και Στέφανο Σχινά, από τους Anthony Genov και Orel Kimhi με 6-2, 7-5, ενώ ο Δημήτρης Σακελλαρίδης έπαιξε μαζί με τον Γερμανό Jannik Maute, γνωρίζοντας την ήττα από τους Αυστριακούς Neil Oberleitner και Joel Schwaerzier, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-1, 7-5.

Στις γυναίκες, η Έλενα Χριστοφή και η Λιθουανή Patricija Paukstyte, No.1 στο ταμπλό του διπλού, νίκησαν εύκολα τις Ρουμάνες Rianna Ioana Coreisa και Lavinia Tanasie με 6-2, 6-0 και μπήκαν στα προημιτελικά.

Στα προκριματικά του μονού γυναικών είχαμε μόνο τη συμμετοχή της Καλομοίρας Ράλλη από ελληνικής πλευράς. Η 17χρονη Καλομοίρα έφτασε έως τον 2ο γύρο, κερδίζοντας στον 1ο την Janika Kusy από τη Γουατεμάλα (6-2, εγκατάλειψη). Στον 2ο προκριματικό γύρο ηττήθηκε από τη Νιγηριανή Divine Dasam Nweke με 6-0, 6-4.

Αύριο θα παίξουν στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό οι Χριστοφή, Μιχαέλα Λάκη και Μαρία Ελένη Πούλκα. Η Χριστοφή, Νο.2 στο ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Juliette Mazzoni. Η Λάκη, Νο.1 στο ταμπλό, θα παίξει με την Ισραηλινή Mika Dagan Fruchtman, ενώ η Πούλκα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα qualifier, Liv Boulard.

Για το μονό των ανδρών, ο Γιάννης Ξυλάς θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Nikolay Nedelchev, ενώ ο Σκορίλας θα παίξει με τον Γερμανό Kai Lemstra. O Παύλος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Lior Goldenberg και ο αδερφός του, Πέτρος, θα παίξει με τον Σλοβένο Matic Kriznik. Τέλος, για το διπλό, Κυπριώτης και Βάλαρης θα αντιμετωπίσουν τους Nedelchev και Michael Zhu.

Όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά και το αυριανό πρόγραμμα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots