8άδα στο 25άρι του Lyttos Beach o Τσιτσιπάς

 
8άδα στο 25άρι του Lyttos Beach o Τσιτσιπάς
tn team Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 - 17:18

Τη μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας του πανηγύρισε ο Παύλος Τσιτσιπάς, που κέρδισε με ανατροπή τον Filip Krolo και μπήκε στην τελική 8άδα της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Lyttos Beach.

Μια πολύ σημαντική πρόκριση πανηγύρισε στο γήπεδο που φέρει το όνομα του αδερφού του, Stefanos Tsitsipas Court, στο Lyttos Beach του Ηρακλείου ο Παύλος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε τον Γερμανό Filip Krolo με 3-6, 6-1, 6-4.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε ITF Pro διοργάνωση και μάλιστα σε ένα τουρνουά της κατηγορίας των 25.000 δολαρίων.

Μετά την απώλεια του 1ου σετ, ο Τσιτσιπάς κέρδισε τα 8 από τα 9 επόμενα games, για να πάρει εύκολα το 2ο σετ με 6-1 και να προηγηθεί με 0-2, 0-30 στο 3ο. Ο Krolo κατάφερε να αποφύγει το double break και μετά απ' αυτό ισορρόπησε το σετ, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Οι δυο παίκτες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4, με τον Παύλο να κάνει νέο break στο 9ο game και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα με 5-4. Με love service game ολοκλήρωσε το ματς ο νεαρός Έλληνας τενίστας, έπειτα από 2 ώρες αγώνα.

Στα προημιτελικά του τουρνουά του Lyttos Beach, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Marek Gengel, Νο.3 στο ταμπλό και Νo.505 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Στο διπλό, οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης κέρδισαν τους Γιώργο Νουχάκη και Γιώργο Βάλαρη με 6-4, 6-3 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Τσέχο Jakub Nicod και τον Κροάτη Mili Poljicak.

Στο τουρνουά των γυναικών, που ανήκει στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων, η Έλενα Χριστοφή κέρδισε την Ιταλίδα qualifier, Chiara Fornasieri, με 6-2, 6-3.

Στα προημιτελικά, η Χριστοφή, η οποία είναι στο Νο.1 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει μια άλλη Ιταλίδα, την Maria Vittoria Viviani, Νο.6 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots