Μπήκε 4άδα η Χριστοφή - τελικός στα διπλά για τα αδέρφια Σακελλαρίδη

 
Μπήκε 4άδα η Χριστοφή - τελικός στα διπλά για τα αδέρφια Σακελλαρίδη
tn team Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 - 17:20

Η Έλενα Χριστοφή ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ιταλίδας Maria Vittoria Viviani και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach. Στο ανδρικό τουρνουά, που ανήκει στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων, οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης πέρασαν στον τελικό, ενώ καλή προσπάθεια έκανε στα προημιτελικά του μονού ο Παύλος Τσιτσιπάς.

Η Χριστοφή συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο στο διεθνές τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach στην Κρήτη, καθώς κέρδισε την Ιταλίδα Viviani, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.697 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει αύροι τη Ρουμάνα Carmen Andreea Herea, Νο.7 στο ταμπλό, για μια θέση στον τελικό. H Herea συνέτριψε σήμερα τη Γερμανίδα Caroline Brack με 6-2, 6-0.

Στο τουρνουά των ανδρών, που ανήκει στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων και διεξάγεται στα σκληρά γήπεδα του Lyttos Beach, οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης κέρδισαν τους κορυφαίους του ταμπλό, Jakub Nicod και Mili Poljicak, με 7-6 (4), 3-6, 10-2.

Η νίκη αυτή τους εξασφάλισε μια θέση στον τελικό, όπου αύριο θα διεκδικήσουν τον 1ο τους τίτλο στο circuit της ITF, ενάντια στους Βούλγαρους Anthony Genov και Nikolay Nedelchev, Νο.4 στο ταμπλό.

Στο μονό, ο Παύλος Τσιτσιπάς έκανε πολύ καλή προσπάθεια και πάλεψε ενάντια στον Τσέχο Marek Gengel, Νο.3 στο ταμπλό και Νo.505 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, από τον οποίο τελικά ηττήθηκε στα 3 σετ, με 3-6, 6-2, 6-2.

Θυμίζουμε πως αυτό ήταν το καλύτερο τουρνουά για τον 18χρονο Παύλο Τσιτσιπά στην επαγγελματική του καριέρα μέχρι τώρα. Με τις νίκες του ενάντια στους Αλέξανδρο Σκορίλα (1-0, εγκατάλειψη) και Filip Krolo (3-6, 6-1, 6-4), ο μικρός αδερφός του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε ένα ITF Pro τουρνουά και μάλιστα 25άρι, για να κερδίσει άλλους 3 ΑΤΡ βαθμούς, φτάνοντας συνολικά τους 4, στις 2 τελευταίες εβδομάδες.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα των τουρνουά του Lyttos Beach

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots