Άφησαν θετικές εντυπώσεις Τσιτσιπάς και Καλοβελώνης

 
Άφησαν θετικές εντυπώσεις Τσιτσιπάς και Καλοβελώνης
Άφησαν θετικές εντυπώσεις Τσιτσιπάς και Καλοβελώνης
tennisnews team Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 - 23:27

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κοίταξε στα μάτια τον άλλοτε Νο.1 στα junior Mate Valkusz, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης είχε για αρκετή ώρα το πάνω χέρι απέναντι στον Vladimir Filip, όμως αμφότεροι έμειναν εκτός 16άδας, στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Jounieh στον Λίβανο.

Ο Τσιτσιπάς, αφού μπήκε στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια απέναντι στο Νο.6 του ταμπλό, τον Ούγγρο Mate Valkusz, που παλιότερα είχε περάσει και από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης των junior. Σήμερα ο Valkusz είναι στο Νο.526 της ΑΤΡ, ενώ έχει φτάσει και μέχρι το Νο.243.

Μετά από 1 ώρα και 47 λεπτά, ο 19χρονος Έλληνας τενίστας γνώρισε την ήττα με 6-3, 7-5. Στο 1ο σετ ο Πέτρος είχε μειώσει από 1-4 σε 3-4, αλλά έχασε τα 2 επόμενα game, ενώ στο 2ο σετ είχε το πάνω χέρι μέχρι και το 4-2.

Eκτός 2ου γύρου έμεινε και ο Μάρκος Καλοβελώνης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Ρουμάνο qualifier, Vladimir Filip, με 4-6, 6-4, 6-3. Ο Καλοβελώνης ήταν 2 game μακριά από την πρόκριση στο 4-4 του 2ου σετ, ενώ έκανε πρώτος break στο 3ο σετ, στο οποίο ήταν μπροστά με 2-0. Δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως και αποχαιρέτησε και αυτός το ταμπλό του μονού στη διοργάνωση των 25.000 δολαρίων του Jounieh.

Το ελληνικό ενδιαφέρον θα παραμείνει στο τουρνουά του Λιβάνου, καθώς ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα αγωνιστεί αύριο στον 2ο γύρο, ενάντια στον Ρώσο Yan Bondarevksiy.

Επίσης, τόσο ο Πέτρος Τσιτσιπάς, με συμπαίκτη τον Βούλγαρο Alexandar Lazarov, όσο και ο Καλοβελώνης, μαζί με τον Bondarevskiy, έχουν προκριθεί στα προημιτελικά του διπλού, όπου αύριο θα παλέψουν για μια θέση στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots