Δεν τα κατάφερε ο Περβολαράκης (vid)

 
Μιχάλης Περβολαράκης
Μιχάλης Περβολαράκης © tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 - 12:51

Έναν καλό αγώνα έκανε ο Μιχάλης Περβολαράκης, αλλά δεν κατάφερε να μπει στην καλύτερη 8άδα του Launceston International στην Αυστραλία.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας διεκδίκησε με αξιώσεις τη δεύτερη διαδοχική του πρόκριση σε προημιτελικό Challenger διοργάνωσης, αλλά δεν κατάφερε τελικά να υπερκεράσει το εμπόδιο του Mohamed Safwat, No.9 στο ταμπλό και Νο.157 στην παγκόσμια κατάταξη, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-4, 6-4.

O Μιχάλης έκανε ένα καλό παιχνίδι, κερδίζοντας τους 30 από τους 44 πόντους στα πρώτα σερβίς και σώζοντας τα 4 από τα 6 break point που αντιμετώπισε. Δεν κατάφερε ωστόσο να σπάσει το σερβίς του πολύ έμπειρου Αιγύπτιου, που βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και στο career high του.

Και τα 2 σετ ήταν πολύ κλειστά. Στο 1ο σετ ο Safwat έκανε το break για το 5-4 στο 9ο game, έπειτα από αρκετές προσπάθειες. Στο επόμενο game ο Περβολαράκης είχε χαμένο break point και ο Αιγύπτιος χρειάστηκε 4 set point για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 6-4.

Και στο 2ο σετ υπήρξε απόλυτη ισορροπία μέχρι το 9ο game, όταν ο Safwat έκανε και πάλι πρώτος το break, για να προηγηθεί με 5-4. Σ' αυτό το σετ ο Αιγύπτιος δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς και έκλεισε το παιχνίδι στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 31 λεπτά στο court.

Ολόκληρος ο αγώνας:

Ο Safwat θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Challenger του Launceston τον Liam Broady, έναν παίκτη που θυμίζουμε πως είχε κερδίσει ο Περβολαράκης την προηγούμενη εβδομάδα στο Burnie.

Παρά την ήττα του, ήταν ακόμα μια καλή εβδομάδα για τον Μιχάλη, που θα βελτιώσει ξανά την επόμενη Δευτέρα το career high του και αναμένεται να είναι κοντά ή και εντός των πρώτων 410 της παγκόσμιας κατάταξης. Θυμίζουμε πως εδώ και 4 μέρες βρίσκεται στο Νο.427, θέση που ισοδυναμεί και με το career high του.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots