Νίκη για τον Περβολαράκη στο Monastir

 
Νίκη για τον Περβολαράκη στο Monastir
tn team Τετάρτη, 19 Μαϊος 2021 - 14:45

Δεν είχε εύκολο έργο στην πρεμιέρα του στο Monastir της Τυνησίας ο Μιχάλης Περβολαράκης, που κατάφερε να πάρει τη νίκη σε ένα κλειστό ματς, χωρίς πάντως να χρειαστεί να παίξει 3ο σετ.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έπαιξε δυο γεμάτα σετ και τελικά πήρε σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες τη νίκη απέναντι στον προερχόμενο από τα προκριματικά Ιάπωνα Yuta Kikuchi με 6-4, 7-6 (4).

Στο 1ο σετ ο Περβολαράκης πήρε νωρίς το break, προηγήθηκε με 3-1 και δεν κοίταξε πίσω του, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 2ο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με δυο συνεχόμενα break και προηγήθηκε με 3-0, όμως τα επόμενα λεπτά ο Ιάπωνας του έβαλε δύσκολα.

Αρχικά μείωσε τη διαφορά στο ένα break, κάνοντας το 3-2. Ο Περβολαράκης διατηρήθηκε σε θέση οδηγού στο σετ έως και το 5-3, όμως ο Kikuchi του έκανε και δεύτερο break στο 10ο game και ισοφάρισε σε 5-5. Στη συνέχεια προηγήθηκε και με 6-5, αναγκάζοντας τον Έλληνα παίκτη να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ. Δεν έχασε την ψυχραιμία του ο Μιχάλης, που έκανε το 6-6 και στο tie-break είχε πάλι τον έλεγχο, για να το κατακτήσει με 7-4.

Στον 2ο γύρο της hardcourt διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir, ο Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Thomas Fancutt, Νο.593 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Να σημειωθεί πως ο Περβολαράκης έπαιξε και στο διπλό της Futures διοργάνωσης, μαζί με τον Ουζμπέκο Khumoyun Sultanov, αλλά ηττήθηκαν χθες στον 1ο γύρο από τους Αυστραλούς Jeremy Beale και Fancutt, με 3-6, 3-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots