Πολύ καλή νίκη για τον Περβολαράκη στην Οκλαχόμα

 
Μιχάλης Περβολαράκης
Μιχάλης Περβολαράκης Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 - 9:36

Ο Μιχάλης Περβολαράκης επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Stefan Kozlov, ενός παίκτη που έχει φτάσει στο Νο.115 στην παγκόσμια κατάταξη, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του δυνατού Futures των 25.000 δολαρίων στην Οκλαχόμα.

Ο Περβολαράκης ξεκίνησε πολύ δυνατά την προσπάθειά του στο Tulsa Pro Championships που φιλοξενείται στην Τάλσα της Οκλαχόμα και κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Αμερικανό Stefan Kozlov με 7-6 (4), 6-4, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στη φάση των "16" της διοργάνωσης.

Ο Kozlov, ένας παίκτης που είχε φτάσει και στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors το 2014, βρίσκεται στο Νο.7 του ταμπλό και στο Νο.349 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, ενώ στο παρελθόν έχει φτάσει μέχρι και το Νο.115.

Ο Περβολαράκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.492 του κόσμου, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ήταν πολύ δυνατός στα κρισιμότερα σημεία, για να πάρει τη νίκη αυτή στα δυο σετ.

Στο 1ο σετ είχε βρεθεί πίσω με 0-3 ο Έλληνας τενίστας, αλλά ισοφάρισε σε 3-3. Αργότερα έπρεπε να σερβίρει δυο φορές για την παραμονή του στο σετ, την πρώτη μάλιστα ήταν πίσω με 4-5, 15-30, αλλά τα κατάφερε και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου είχε τον έλεγχο και επικράτησε με 7-4.

Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τους δυο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους στα πρώτα 7 games. Ο Περβολαράκης έκανε πρώτος το break για το 5-3 στο 8o game, όμως ο 23χρονος Αμερικανός απάντησε και μείωσε με 5-4. Για 2ο συνεχόμενο game ωστόσο ο Έλληνας παίκτης "έσπασε" το σερβίς του και πήρε το 2ο σετ με 6-4, για να "κλειδώσει" τη νίκη του σε 2 ώρες και 11 λεπτά.

Απόψε, ο Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν παίκτη που εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Oliver Crawford, No.404 στον κόσμο, για μια θέση στα προημιτελικά της hardcourt διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots