Πρωταθλητής στο Νουρ Σουλτάν ο Καλοβελώνης

 
Πρωταθλητής στο Νουρ Σουλτάν ο Καλοβελώνης
tn team Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 - 10:58

Ακόμα έναν τίτλο στα διπλά κέρδισε ο Μάρκος Καλοβελώνης με τον συμπαίκτη του Sanjar Fayziev, στη διοργάνωση των 25.000 δολαρίων του Νουρ Σουλτάν στο Καζακστάν.

Ο Καλοβελώνης και ο Fayziev επικράτησαν στον τελικό του Nur-Sultan International Tournament τους Ουκρανούς Oleksii Krutykh και Vladyslav Manafov με 7-6 (1), 6-3 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο δυνατό Futures των 25.000 δολαρίων του Νουρ Σουλτάν.

Αυτός ήταν ο 3ος φετινός τίτλος για τον Καλοβελώνη, που έχει κερδίσει και τους άλλους δυο μαζί με τον Ουζμπέκο συμπαίκτη του. Οι άλλοι δυο ήταν στα τουρνουά των 15.000 δολαρίων, στην Αττάλεια και στην Τυφλίδα. Με τον Fayziev έχει πλέον 4 κερδισμένους τίτλους, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει κερδίσει 18 τίτλους στο ITF Tour.

Κανένα σετ δεν έχασαν αυτή την εβδομάδα Καλοβελώνης και Fayziev, που κέρδισαν στον 1ο γύρο τον Καζάκο Sagadat Ayap και τον Γάλλο Charles Minc με 6-1, 6-4, στα προημιτελικά τους Ισραηλινούς Edan Leshem και Yshai Oliel με 6-3, 6-2 και στα ημιτελικά τον Ρώσο Yan Bondarevskiy και τον Καζάκο Grigoriy Lomakin με 6-3, 6-4.

Στο μονό, ο Καλοβελώνης έκανε έναν καλό αγώνα απέναντι στον Μονεγάσκο Lucas Catarina, No.343 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, αλλά ηττήθηκε έπειτα από πολύ κλειστό παιχνίδι με 6-4, 6-7 (5), 2-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots