Πρώτος τελικός σε Challenger για τον Καλοβελώνη

 
Πρώτος τελικός σε Challenger για τον Καλοβελώνη
tn team Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 - 11:30

Ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο συμπαίκτης του Sanjar Fayziev, έφτασαν μέχρι τον τελικό του Challenger της Αττάλειας. Αυτός ήταν ο πρώτος τελικός για τον Έλληνα τενίστα σε Challenger διοργάνωση.

Ο Καλοβελώνης και ο Fayziev, Νο.3 στο ταμπλό του τουρνουά της Αττάλειας, πάλεψαν μέχρι το τέλος για τον τίτλο απέναντι στον Ταϊβανό Yu-hsiou Hsu και τον Ουκρανό Oleksii Krutykh, No.2 στο ταμπλό, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν με 1-6, 6-7 (5).

Για να φτάσουν μέχρι τον τελικό, Καλοβελώνης και Fayziev έκαναν ένα εξαιρετικό τουρνουά στην Αττάλεια.

Στον 1ο γύρο απέκλεισαν τους Ρώσους Andrey Chepelev και Evgenii Tiurnev με 7-6 (4), 6-4. Στα προημιτελικά ξεπέρασαν με walkover το εμπόδιο των Ιταλών Riccardo Bonadio και Giovanni Fonio, ενώ στα ημιτελικά έβγαλαν έξω το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, τον Ελβετό Jakub Paul και τον Ολλανδό Bart Stevens, κερδίζοντάς τους με 6-3, 7-6 (5).

Για πρώτη φορά στην καριέρα του συμμετείχε σε έναν τελικό Challenger διοργάνωσης ο Καλοβελώνης, ο οποίος πραγματοποιεί μια πολύ καλή χρονιά, σημειώνοντας πολλές επιτυχίες φέτος με παρτενέρ τον Fayziev.

Κατέκτησε φέτος τους 5 από τους 20 τίτλους της καριέρας του στα διπλά, όλους μαζί με τον Ουζμπέκο. Δυο σε διοργανώσεις 25.000 δολαρίων, στο Νουρ Σουλτάν, και 3 ακόμα σε διοργανώσεις 15.000 δολαρίων, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Τυφλίδα και στην Αττάλεια.

Σήμερα κέρδισε 33 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και σκαρφάλωσε στο Νο.303, πλησιάζοντας πολύ το careeer high του (Νο.290).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots