Ολοκληρώθηκε η καλή πορεία του Καλοβελώνη στο Bengaluru

 
Ολοκληρώθηκε η καλή πορεία του Καλοβελώνη στο Bengaluru
tn team Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 - 19:56

Ο Μάρκος Καλοβελώνης ολοκλήρωσε την πολύ καλή πορεία του στο Challenger του Bengaluru στην Ινδία στη φάση των "16", όπου ηττήθηκε από τον Ελβετό Johan Nikles.

Ο Καλοβελώνης γνώρισε την ήττα σήμερα από τον Nikles με 6-2, 6-3 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα αγώνα και έμεινε έτσι εκτός προημιτελικών στο Bengaluru Challenger στην Ινδία.

Δεν κατάφερε να μπει στον σημερινό αγώνα ο 27χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος υπέστη 2 break σε κάθε σετ και έχασε και τις 2 ευκαιρίες που δημιούργησε για break, απέναντι στον 24χρονο Ελβετό, Νο.350 στην ΑΤΡ.

Θυμίζουμε πάντως πως όλη η εβδομάδα του Μάρκου ήταν φανταστική στο τουρνουά του Bengaluru, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και χρειάστηκε 3 νίκες για να μπει στην τελική 16άδα.

Στα προκριματικά ο Έλληνας τενίστας, που βρίσκεται στο Νο.946 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε τον πολύπειρο Jaroslav Pospisil με 6-4, 3-6, 6-3, καθώς και τον N. Sriram Balaji με 6-4, 4-6, 6-4.

Ακολούθησε μια από τις σπουδαιότερες νίκες σε ολόκληρη την καριέρα του, καθώς για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό επιβλήθηκε του Ταϊβανού Chun Hsin Tseng, No.158 στην παγκόσμια κατάταξη και νικητή στο Challenger του Bengaluru της προηγούμενης εβδομάδας, με 6-2, 6-2.

Και στο διπλό είχε καλή παρουσία ο Καλοβελώνης, παίζοντας μαζί με τον βετεράνο Ιάπωνα, Toshihie Matsui. Οι δυο τους κέρδισαν στον 1ο γύρο τους Ινδούς Anirudh Chandrasekar και Vijay Sundar Prashanth με 7-5, 7-6 (3), για να προκριθούν στα προημιτελικά.

Εκεί έπαιξαν με δυο άλλους Ινδούς, τους Sriram Balaji και Vishnu Vardhan, που βρίσκονται στο Νο.4 του ταμπλό. Το πάλεψαν ως το τέλος, αλλά σε μια μάχη πόντο με πόντο ηττήθηκαν τελικά με 6-3, 4-6, 11-9.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots