Έκανε το three-peat o Θάνος

 
Αριστοτέλης Θάνος
Αριστοτέλης Θάνος © tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 - 15:45

Ο Αριστοτέλης Θάνος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 3η διαδοχική χρονιά, κερδίζοντας στον τελικό τον Γιάννη Ξυλά με 2-0 σετ.

Ο Αριστοτέλης Θάνος υπερασπίστηκε ξανά τον τίτλο του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα γήπεδα του Ο.Α. Αθηνών, κερδίζοντας στον σημερινό τελικό, που ήταν επαναληπτικός του περσινού τελικού, τον Γιάννη Ξυλά με 6-4, 6-2.

Ο 21χρονος αθλητής του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης δεν έχασε κανένα σετ στην πορεία του μέχρι τον 3ο συνεχόμενο τίτλο αυτή την εβδομάδα, πετυχαίνοντας 6 straight sets νίκες.

Στον 1ο γύρο απέκλεισε τον Αριστοτέλη Μουράτογλου με 6-1, 6-2, στον 2ο γύρο τον Δημήτρη Παλιούρα με 6-1, 6-3, στον 3ο γύρο τον Χρήστο Γκλαβά με 6-3, 6-3, στα προημιτελικά τον Φίλιππο Ζαχιώτη με 6-1, 6-1 και στα ημιτελικά τον Μιχάλη Σακελλαρίδη με 7-5, 6-3.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Θάνος είχε αναδειχθεί για 1η φορά πρωταθλητής στο Πανελλήνιο το 2020, μόλις στη 2η συμμετοχή του στο θεσμό και στα 19 του χρόνια. Έκτοτε έχει δημιουργήσει ένα νικηφόρο σερί 18 διαδοχικών νικών, έχοντας χάσει μόλις 2 σετ σε αυτά τα 18 παιχνίδια!

Την 3η θέση στο μονό ανδρών πήρε ο Μιχάλης Σακελλαρίδης, με walkover εις βάρος του Γιάννη Παπουνίδη.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Φωτογραφίες: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots