Δύσκολη πρόκριση για τον Σακελλαρίδη στην Ιταλία

 
Δύσκολη πρόκριση για τον Σακελλαρίδη στην Ιταλία
tennisnews team Δευτέρα, 01 Μαϊος 2023 - 20:57

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης πήρε την πρόκριση μετά από μια μάχη 3 ωρών με τον Αργεντινό Mateo Nicolas Martinez, για να μπει στους "16" καλύτερους του τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF, στο Santa Margherita di Pula της Ιταλίας.

Μια πολύ δύσκολη αποστολή είχε σήμερα ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που την έφερε εις πέρας και νίκησε τον Mateo Nicolas Martinez με 2-6, 6-2, 7-6 (2), έπειτα από 2 ώρες και 53 λεπτά μάχης.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.592 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, κατάφερε να αφήσει πίσω του το κακό του ξεκίνημα και να πάρει καθαρά το 2ο σετ, για να ισοφαρίσει.

Έπειτα βρέθηκε ξανά σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς ήταν πίσω με 3-5 στο 3ο σετ, κατόρθωσε όμως να ισοφαρίσει και να το ανατρέψει στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-2 και "κλείδωσε" τη νίκη του, σε 2 ώρες και 53 λεπτά παιχνιδιού.

Έναν Ιταλό θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF o Στέφανος, είτε τον Tommaso Compagnucci, είτε τον Biagio Gramaticopolo.

Στα προκριματικά αγωνίστηκε ο μικρός αδερφός του Στέφανου, Δημήτρης Σακελλαρίδης, που κέρδισε τον Αμερικανό Kyle Overmyer με 7-6, 6-7, 10-5, αλλά ηττήθηκε σήμερα από τον Ιταλό Michele Ribecai, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-0, 6-0.

Αύριο οι αδερφοί Σακελλαρίδη θα κάνουν την πρεμιέρα τους και στο διπλό, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς Nicolo Pozzani και Michele Ribecai.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots