Προκρίθηκαν στα διπλά Σχινάς, Αντωνόπουλος και Ξυλάς

 
Χρήστος Αντωνόπουλος
Χρήστος Αντωνόπουλος © tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 - 20:47

Oι Στέφανος Σχινάς, Χρήστος Αντωνόπουλος και Γιάννης Ξυλάς, προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση των διπλών, στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στην πόλη των Σκοπίων.

Μετά από ένα πολύ αμφίρροπο match tie-break, οι Αντωνόπουλος και Ξυλάς κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Σκοπιανούς Amar Huseinovikj και Filip Stojanovski με 6-7 (2), 6-3, 13-11.

Στα προημιτελικά οι δυο Έλληνες θα αντιμετωπίσουν τους Γάλλους Sascha Gueymard Wayenburg και Antoine Hoang, Νο.2 στο ταμπλό.

Στα προημιτελικά του διπλού πέρασε και ο Στέφανος Σχινάς, που μαζι με τον Χιλιανό συμπαίκτη του, Hans Albert Schubert, κέρδισαν τους Σκοπιανούς Eldin Huseinovic και Marko Stoilkovski, με 7-6 (3), 6-3.

Επόμενοι αντίπαλοι για τους Σχινά και Schubert θα είναι πιθανότατα οι πολύ δυνατοί Mirza Basic και Miljan Zekic, Νο.4 στο ταμπλό, που θα πρέπει όμως να ξεπεράσουν πρώτα το εμπόδιο των Σκοπιανών Shendrit Deari και Stefan Micov.

Στα μονά, ο Ξυλάς έπαιξε σήμερα για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, αλλά ηττήθηκε από τον Γάλλο Gueymard με 6-0, 6-2.

Στον τελευταίο γύρο των προκριματικών ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Αντωνόπουλος, Σχινάς και Χρήστος Κεϊσίδης.

Ο Σχινάς κέρδισε τον Αλέξανδρο Αναστασίου με 6-0, 6-1 και τον Mario Todoroski με 6-0, 6-2, στον 3ο γύρο των προκριματικών όμως ηττήθηκε από τον συμπαίκτη του στα διπλά, Schubert, με 3-6, 4-6.

Ο Αντωνόπουλος απέκλεισε τον Σλοβάκο Ivo Vercik με 6-2, 6-1 και τον Σέρβο Aleksa Smiljanic με 6-3, 6-2, μετά από ένα πολύ κλειστό ματς σήμερα όμως ηττήθηκε από τον Ρώσο Davud Amirov, με 6-4, 6-7 (1), 10-4.

Στην πηγή χωρίς να πιει νερό έφτασε και ο Κεϊσίδης, ο οποίος κέρδισε τον Σέρβο Alexandar Balj με 6-4, 6-2 και τον Βούλγαρο Erik Vladimirov με 6-4, 6-3. Στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, έχασε "στα σημεία" την πρόκριση από τον Ουκρανό Tymur Bieldiugin, με 7-6 (2), 2-6, 10-8.

Εκτός από τον Αλέξανδρο Αναστασίου, στο ταμπλό των προκριματικών συμμετείχαν άλλοι 4 Έλληνες παίκτες, που δεν κατάφεραν να περάσουν από τον 1ο γύρο: οι Τάσος Χαρατσής, Αχιλλέας Κουσαρίδης, Θοδωρής Μάριος Βάλτσης και Νικήτας Νιάρχος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots