Μιχαέλα Λάκη: "Στόχος να παίξω στα Grand Slam" (vid)

 
Μιχαέλα Λάκη: "Στόχος να παίξω στα Grand Slam" (vid)
Μιχαέλα Λάκη: "Στόχος να παίξω στα Grand Slam" (vid)
tennisnews team Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 - 20:09

Η Μιχαέλα Λάκη παραχώρησε συνέντευξη στο COSMOTE TV και στην εκπομπή "Top Spin", μιλώντας για τους φετινούς στόχους της, τον "έρωτα με την πρώτη ματιά" που είχε με το τένις, την οικογένειά της και τα πρότυπα του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη.

"Και ο Στέφανος και η Μαρία είναι παραδείγματα για μένα και πιστεύω για όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το τένις στην Ελλάδα. Είμαι πάρα πολύ τυχερή που υπάρχουν τέτοια πρότυπα και ελπίζω να φτάσω και γω σαν τον Στέφανο και τη Μαρία", είπε η Μιχαέλα, η οποία αυτές τις μέρες προπονείται στη Mouratoglou Tennis Academy και από εκεί παραχώρησε τη συνέντευξη στο "Top Spin", μέσω Skype. 

Από μικρή, η Μιχαέλα είχε δοκιμάσει να κάνει αρκετά αθλήματα, ανάμεσα στα οποία ήταν η ενόργανη και η κολύμβηση. Κανένα όμως δεν της άρεσε όσο το τένις: "Το τένις ήταν κάτι διαφορετικό για μένα, σα να ερωτεύτηκα το άθλημα."

Σημαντικό ρόλο σε όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, έχει και ο Φοίβος Μιχαλόπουλος, προπονητής της και ιδρυτής της ομώνυμης ακαδημίας τένις στη Λάρισα.

Μιλώντας για τη μέρα που γνώρισε τη Μιχαέλα, είπε: "Ήταν η πρώτη χρονιά που είχαμε ανοίξει την ακαδημία, αν θα μπορούσα να το πω έτσι, γιατί είχαμε κατασκευάσει τα πρώτα δυο γήπεδα. Ήρθε μαζί με ένα άλλο κοριτσάκι από τον Τύρναβο με τους γονείς της. Ο μπαμπάς ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη μέρα πως θέλει να είναι σε ένα περιβάλλον το οποίο θα μπορεί να παράγει πρωταθλητή. Και τα δυο παιδιά έπαιζαν περίπου 6 μήνες αλλά είχαν μια πολύ καλή επαφή με τη μπάλα. Η Μιχαέλα συνέχισε, το εξέλιξε, προχώρησε, επέμεινε και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σημείο που βρίσκεται."

Ένας από τους μεγάλους στόχους της Μιχαέλας ήταν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Tennis Europe, όπου κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, γράφοντας ιστορία για τη χώρα μας. Πλέον ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι η είσοδος στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης U18 της ITF, που θα της επιτρέψει να αγωνίζεται και στα Grand Slam, στα juniors.

"Δε μ' άρεσει να έχω μεγάλες προσδοκίες. Εννοείται πως το όνειρό μου είναι να γίνω Νο.1 στον κόσμο. Τώρα ο επόμενος στόχος είναι να μπω στις Top 100 στην παγκόσμια βαθμολογία κάτω των 18 ώστε να μπορώ να παίξω σε Grand Slam. Σιγά-σιγά, μικρά βήματα και θα δούμε όπου φτάσει."

Μπορεί να είναι μόλις 14 ετών, αλλά η Μιχαέλα με μεγάλη ωριμότητα μίλησε για το πόσο τυχερή είναι για την οικογένεια στην οποία βρίσκεται, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της.

"Είμαι πάρα πολύ τυχερή που έχω τέτοιους γονείς, που με στηρίζουν καθημερινά. Δε με πιέζουν σε θέματα 'πρέπει να κερδίσεις', μου λένε 'πρέπει να προσπαθήσεις'. Γενικά είμαι ευγνώμων για όλα. Έχω μια πάρα πολύ καλή οικογένεια. Έχω άλλα τρια αδέρφια που με στηρίζουν και είναι πολύ χαρούμενοι κάθε φορά που γυρνάω σπίτι και φέρνω ένα κύπελλο. Είμαι πάρα πολύ τυχερή!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots