Απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό ο Μάρκος

 
Απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό ο Μάρκος
Απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό ο Μάρκος
tennisnews team Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 - 20:04

Μια μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Μάρκος Καλοβελώνης σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό και Νο.478 στην παγκόσμια κατάταξη, David Pichler, για να προκριθεί στον 2ο γύρο της διοργάνωσης της 2ης εβδομάδας του Lyttos Beach ITF World Tour.

Μετά από 2,5 ώρες μάχης, ο Μάρκος επιβλήθηκε του 24χρονου Αυστριακού με 6-3, 4-6, 6-3 και προκρίθηκε στη φάση των "16" της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Pichler στο 1ο σετ, στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3). Ο Αυστριακός έκανε το πρώτο του break στο 5o game του 2ου σετ και πέρασε μπροστά με 3-2, για να κερδίσει όλα τα service games του έως και το τέλος του σετ και να το πάρει με 6-4.

Έκανε πρώτος break και στο 3ο σετ ο Pichler, για να προηγηθεί με 1-0, αλλά ο Καλοβελώνης απάντησε με ένα σερί 4 κερδισμένων games, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 4-1 το οποίο δεν έχασε ποτέ, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στο σερβίς του στο 9ο game (6-3), 2 ώρες και 21 λεπτά μετά από την έναρξη του αγώνα.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά, ο Μάρκος θα αντιμετωπίσει τον Alexis Musialek από τη Γαλλία, που είναι πολύ έμπειρος στα 31 του χρόνια και βρίσκεται στο Νο.728 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχει περάσει και από το Νο.255.

Πολύ καλή προσπάθεια έκανε σήμερα στα γήπεδα του Lyttos Beach και ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος αναμετρήθηκε με το Νο.2 του ταμπλό, τον Γάλλο Kyrian Jacquet. Μετά από 1 ώρα και 38 λεπτά αγώνα όμως, γνώρισε την ήττα με 6-4, 6-3. Σήμερα ολοκληρώθηκε και η προσπάθεια του Λευτέρη Θεοδώρου, που ηττήθηκε από τον Βέλγο Clement Geens, με 6-4, 6-2.

Αύριο θα διεξαχθεί ο 2ος γύρος των μονών στο Ηράκλειο, με τις αναμετρήσεις των δυο εκπροσώπων μας, του Καλοβελώνη και του Χρήστου Κεϊσίδη, να κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ο Κεϊσίδης θα αντιμετωπίσει τον Ολλανδό Guy Den Heijer. Στα προημιτελικά των διπλών, ο Σκορίλας και ο Ρώσος Matvey Khomentovskiy, θα αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς Valentin Guenther και Kai Wehnelt, Νο.2 στο ταμπλό.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots