Στο κυρίως ταμπλό Θάνος και Ματούλα

 
Στο κυρίως ταμπλό Θάνος και Ματούλα
Στο κυρίως ταμπλό Θάνος και Ματούλα
tennisnews team Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 - 8:59

Ο Αριστοτέλης Θάνος και η Μάρθα Ματούλα εξασφάλισαν από ένα εισιτήριο για τα κύρια ταμπλό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου στην Κρήτη. 

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αριστοτέλης Θάνος στο Lyttos Beach, κερδίζοντας τον Σουηδό Eric Ahren Moonga με 6-1, 6-1, στον 3ο προκριματικό γύρο του τουρνουά των ανδρών.

Σε έναν πιο κλειστό αγώνα, η Μάρθα Ματούλα κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη επί της Ρουμάνας Elena-Teodora Cadar με 4-6, 6-2, 10-8, για να εξασφαλίσει και εκείνη την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό.

Για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε ήδη ο Σταμάτης Καπίρης, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αυστριακού Neil Oberleitner, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-3, 6-3.

Την Τρίτη ξεκίνησε και ο 1ος γύρος των διπλών, με αρκετές ελληνικές παρουσίες. Οι Θάνος και Γιάννης Ξυλάς επικράτησαν των Nicholas David Ionel και Jiri Lehecka, No.3 στο ταμπλό, με 7-6 (1), 4-6, 10-3.

Στα προημιτελικά προκρίθηκαν και οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Matvey Khomentovskiy, που κέρδισαν τους Ahren Moonga και Hao Yuan Ng, με 6-4, 3-6, 10-4. Ο Στέφανος Σχινάς και ο Sean Hodkin ηττήθηκαν από τους κορυφαίους του ταμπλό, Antoine Cornut Chauvinc και Constantin Schmitz με 6-2, 6-1, ενώ οι Καπίρης και Γιάννης Σταμούλος ηττήθηκαν από τους Μαυροβούνιους Ljubomir Celebic και Igor Saveljic, με 6-4, 7-5.

Στο διπλό των γυναικών, η Ματούλα και η Ελληνοαυστραλή Helena Spiridis ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τις Mariia Bergen και Gabriela Duca, με 2-6, 7-6 (4), 10-7. Οι Μαρία Κάλλιστρου και Ραφαέλα Φούλοπ ηττήθηκαν από τις Agustina Chlpac και Ivania Martinich με 6-3, 6-2.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών, σε άνδρες και γυναίκες. Ο Αριστοτέλης Θάνος θα αντιμετωπίσει τον Hao Yuan Ng, ενώ ο Γιάννης Ξυλάς τον Βέλγο Victor Ernaelsteen. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα παίξει με τον Γερμανό Jason Janis και ο Χρήστος Κεϊσίδης θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Antoine Cornut Chauvinc, No.5 στο ταμπλό.

Πλούσια θα είναι η ελληνική εκπροσώπηση και στο γυναικείο ταμπλό, όπου Μάρθα Ματούλα και Ραφαέλα Φούλοπ θα αναμετρηθούν για μια θέση στις "16" καλύτερες. Η Μαρία Κάλλιστρου θα αντιμετωπίσει την Ισραηλινή Lina Glushko, ενώ η Ελένη Μτσεντλίτζε θα παίξει με την Ιταλίδα Martina Colmegna, No.1 στο ταμπλό και Νο.472 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots