Πρόκριση στο διπλό για τη Ματούλα

 
Πρόκριση στο διπλό για τη Ματούλα
tn team Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 - 23:23

Η Μάρθα Ματούλα ηττήθηκε σε κλειστό ματς στα μονά, ενώ προκρίθηκε στα διπλά, στη δυνατή διοργάνωση 40.000 δολαρίων στο Troisdorf της Γερμανίας.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.330 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, διεκδίκησε στα ίσα την πρόκριση απέναντι στην Αμερικανίδα Elvina Kalieva, Νο.206 και πρώην Νο.168 στον κόσμο, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 4-6, 6-4, 6-2.

Είχε την ευκαιρία της στο 2ο σετ η Ματούλα, η οποία επέστρεψε από το 0-2 και ισοφάρισε σε 2-2 και σε 3-3, φτάνοντας 3 games μακριά από μια μεγάλη πρόκριση. Δεν μπόρεσε όμως να εκμεταλλευτεί το momentum και να πάρει προβάδισμα σε εκείνο το σημείο, με την 20χρονη Kalieva να στέκεται στο ύψος της και να φτάνει στο 5-3. Έκλεισε το σετ στο 10ο game η Αμερικανίδα και στο 3ο σετ πήρε από νωρίς προβάδισμα με double break, για να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες και 23 λεπτά.

Η Ματούλα πάντως έκλεισε με θετικό πρόσημο την ημέρα της στο Troisdorf και το χωμάτινο τουρνουά της ITF W50 κατηγορίας.

Στο διπλό, όπου παίζει μαζί με τη Βελγίδα Tilwith Di Girolami, κέρδισε τη Γαλλίδα Victoria Muntean και τη Ρωσίδα Anna Ureke με 6-3, 7-6 (2) και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τις κορυφαίες του ταμπλό, την Κροάτισσα Mariana Drazic και την Ουγγαρέζα Amarissa Kiara Toth.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots